9.8.2009 21:58:32 zerat
Re: Zdravá strava
Ovesná kaše zrovna dnes byla na programu večeře, tak tu máš recept
Potřebuješ ovesné vločky - doporučuju jemné resp. drcené pomleté kaše je z nich taková jedlejší či jak to říct
Ovesné vločky propereš ve vodě cca 3 hrsti na 1/2 litru mléka a zaleješ mlékem (jedno jaké zvolíš, jestli kravské, ovesné, sójové...). Kaše tak z cca 250ml mléka je pro jednoho. Dáš špetku soli, propoláchnuté rozinky, pár lžiček třtinového cukru nebo medu a vaříš dokud ovesné vločky nepustí šlem a kaše nezhoustne - tipuju tak 10-15 min varu.
Před dovařením do kaše přileju trošku rýžového oleje a nebo můžeš dát máslo - záleží co upřednostníš. Zamíchám a naleju na talíře a sypu dle přání jednotlivce buď trošku Grankem, nebo skořicovým cukrem, nebo postrouhat perníkem, čokoládou... U nás jsou v oblibě kaše řidší, ale opravdu záleží na Tvých chutích dle nich si ji vylaď. Do kaše můžeš dát při vaření oříšky, lžičku pšeničných klíčků, nastrouhané jablko... Opravdu si vylaď dle vlastní chuti a doufám, že bude chutnat
Odpovědět