Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Vítr z hor | 100046 |
6.9.2024 16:46:22
Dekuji 🙂
Jen teda musim pohledat, jestli vyhovuje i citlivosti, protoze ja potrebuji jidlo o maximalni slanosti 0,4 %, zatimco tohle je na hodne slane roztoky, aby to vubec bylo v ramci jeho rozlisovaci schopnosti. |
apo-lena | 159305 |
5.9.2024 10:56:43
Stojí jen 113 Kč.
|
apo-lena | 159305 |
5.9.2024 10:54:08
Větře, tohle vypadá dobře.
https://www.gastromania.cz/udirny-2/salimetr-pro-mereni-stupne-slanosti-roztoku-browin-405558 |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
3.9.2024 16:25:36
https://www.gastromania.cz/udirny-2/salimetr-pro-mereni-stupne-slanosti-roztoku-browin-405558
asi to není přesně co hledáš, ale třeba to pomůže aspoň nasměrovat? jinak jsem viděla salimetr od tescomy, ale ten už se nevyrábí/neprodává... |
Vítr z hor | 100046 |
3.9.2024 16:12:52
To prave nestaci. Kazdy je jinak citlivy na slanou chut, takze kazda kucharka dochucuje jinak.
Potrebuji zakladni orientaci a nejake objektivni hlidani slanosti jidel - nestaci pritom ani vazeni pridavane soli, protoze nektere potraviny uz tu sul maji v sobe, voda se vyvari atd. Jedna se o velka mnozstvi jidel. |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
3.9.2024 15:37:52
Jazyk?
|
Vítr z hor | 100046 |
3.9.2024 13:45:28
Hodil by se mi měřič slanosti tekutin, konkrétně k měření slanosti třeba polévky. Lze použít k témuž účelu i bazénový měřič?
On je totiž gastro salinometr dost drahý, zatímco ty bazénové jsou většinou kolem tisícovky, což by šlo. Nechci to kupovat přes fruugo nebo přímo z Číny. Prostě nějaký slušný obyč obchod v ČR, decentní salinometr za babku, který umí změřit slanost polévky. (V další fázi to pak budu přepočítávat na porco-gramy soli, ale zatím nemám představu, jak to vlastně funguje.) |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
5.4.2024 12:00:22
polévka, maso (ryba), kaše, placky, kaše s medem (ovocem) nebo placky s medem (ovocem), sýr - aspoň podle některých zdrojů tohle bylo poměrně časté jídlo i chudších lidí...
maso se udilo či nakládalo, aby vydrželo, pak se vařilo a byla polévka i samotné maso - hned jsou dva chody... to množství pak asi nebylo velké, ale nějaké živiny to dalo... |
Ropucha + 2 | 120300 |
5.4.2024 11:35:50
Liaa, suchý chléb středověké společnosti nepodsouvám a o konzumaci masa středními vrstvami vím, ale šest chodů s několika druhy pečeně jako běžná večeře mi podezřelé jsou, to přiznávám.
To nestíháme ani v současnosti. Ale jestli jsou na to důkazy... |
Liaa | 29716 |
5.4.2024 11:21:45
"Hm, kolik lidí a z jakých společenských vrstev asi tak mělo čas a zdroje toto pravidelně vařit a konzumovat
To jsou, řekla bych, záznamy z kronik, popisující dvorské zvyklosti " A to bys řekla špatně. "Složení stravy samozřejmě záleželo na sociální vrstvě a bohatství strávníka, ale není pravda, že naši předkové žili o suchém chlebu, jak si spousta lidí myslí. Pro střední vrstvu obyvatel (měšťany, řemeslníky, hospodáře) bylo maso na jídelníčku běžné denně, omezovalo se v pátek a v obdobích půstu, naopak v neděli a o křesťanských svátcích chystaly hospodyně honosnější a složitější chody." Viz BERANOVÁ, M.: Jídlo a pití v pravěku a středověku, Academia, Praha 2005 |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.