10.11.2014 18:05:36 Jája s čápátkem
Re: Zdravá mouka?
Pippi, tak buchtu konkrétně peču pohankovou, jen jednoduchý recept hrníčkový (mouka pouze pohanka) a vyběhne mi vždycky a je moc dobrá. Zároveň ji dávám do všech pokrmů na slano, protože chutná tak masově - takže třeba na obalování, nebo do všech karbenátků apod.
Z kukuřičné mouky (resp. kukuřičné krupice) dělám hlavu (sladkou) a upmu (slanou se zeleninou).
Z cizrnové mouky dělám palačinky (ale já si teda kupuju směs římské lívanečky, kde je půl cizrnové a půl kukuřičné).
Nedávno jsem viděla recept na buchut, kdy vaříš 1 díl jáhel ve třech dílech jablečného moštu/džusu. Necháš vychladnout a smícháš s kokosem. Uděláš matlavé těsto, které prostřeš do formy a necháš péct korpus, který pak zdobíš - u nás chutnal tvaroh, dá se i ovoce a želatina. Jáhly se nejdřív třikrát přelejí horkou vodou, mají tendenci hořknout.
Těstoviny používám zásadně kukuřičné.
Ale z příloh tedy střídám rýži, brambory, do zeleninových jídel dávám červenou čočku a čas od času vařím kitrí z munga.
To je tak všechno
Odpovědět