10.11.2014 15:04:11 úča
Re: Zdravá mouka?
Jo, to je i můj názor. Nemyslím si, že mouka není zdravá, je to s ní jako se vším, nesmí se jí jíst moc.
Doma peču denně, kvasový chléb i moučníky, chleby žitno-pčeničné, do kynutých těst jde dát cca půl na půl celozrnná mouka s bílou a je to dobré, jsou i komplet celozrnná, a věřím, že se na to dá zvyknout, ale dobré to není. Dobrý trik do kynutých těst jsou ovesné vločky, ty dávám hodně, potřebují na jemno umlít. Podobně litá těsta, akorát u těch je ještě u tmavých variant perníkového typu použít žitná mouka.
Špaldovou mouku nekupuju kvůli ceně, pohankovou někdy na palačinky, ale moc ne, rodina se ofrňuje, nechutná jim to.
Kukuřičná mouka se dá použít v droždí kynutým těstem na půl s pšeničnou, je z toho takové docela dobré žluté pečivo, specifická chuť, našim dětem jede. Jdou i sladké koláče.
Fór je prostě netlačit pořád bílé pečivo a u dospělých vůbec jídla z mouky omezit, když je sklon k tloušťce. Ale u dětí v růstu nevidím důvod hrotit. Dvě už mám velké, vyrostly na domácím jídle včetně moučníků a jsou oba štíhlí bez problému s PP. Já jsem z tlustého rodu, což je boj, muž má nějaký anihilační metabolismus, je hubený jak lunt, ačkoliv žere jako kombajn při nulové fyzické aktivitě.
Odpovědět