10.11.2014 12:29:57 kosatka2
Re: Zdravá mouka?
to jsem já, komu pšeničná mouka nesmí přes práh
a je to ze zdravotních důvodů, dokonce mi paní doktorka zatrhla i majoránku, která by mohla obsahovat stopy lepku, to mi už ale přijde trochu absurdní (nedodržuju) a kontrolní krevní testy mi vždy dopadly dobře.
ono je to spíš naopak. protože nesmím tu pšenici, musela jsem dost změnit životní styl. pekárna, cukrárna, pizzerie, fastfoody, tam si prostě nic nedám. jsem nucena komplet všechno dělat sama. ani na polívku si nezajdu, všude do toho sypou mouku. a v tom si myslím je taky fígl mého lepšího zdraví, že prostě u vaření musím zapojovat mozek a ne se spoléhat na nějaké umaštěné občerstvení ve stánku na rohu (i když co bych za to občas dala).
protože bezlepkové pečivo je drahé a hnusné a když zraje rybíz, popadnu pohanku a prostě udělám rybízový koláč, to mi žádné lisované piliny ze supermarketu nenahradí.
Odpovědět