10.11.2014 12:54:37 kosatka2
Re: Zdravá mouka?
Ono není zdravý x nezdravý, protože pro jednoho lékem, pro druhého jedem.
pokud chceš bílou pšenici omezit, nejjednodušší je přestat ji sypat do všeho, občas mám z kuchařek pocit, že základem jídelníčku je pšenice (na zahuštění omáček, polévek, do zelí, pečivo několikrát denně, sušenky jako svačina..) a vymyslet jiné snídaně a svačiny než namazaná houska.
nezmiňuješ žitnou mouku, ta je taky docela zajímavá, dává se do chleba a tradičně do perníčků. zábavná je i pohanková lámanka, přidat do těsta, jestli tě baví pokusy. kukuřičnou používám spíš na vysypání pekáče. rýžová mi dost drhne na jazyku. pohankové palačinky jsou taky prima.
všechno je to trochu nezvyk. o výživových hodnotách toho moc nevím.
Odpovědět