| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pippi, tak buchtu konkrétně peču pohankovou, jen jednoduchý recept hrníčkový (mouka pouze pohanka) a vyběhne mi vždycky a je moc dobrá. Zároveň ji dávám do všech pokrmů na slano, protože chutná tak masově - takže třeba na obalování, nebo do všech karbenátků apod.

Z kukuřičné mouky (resp. kukuřičné krupice) dělám hlavu (sladkou) a upmu (slanou se zeleninou).

Z cizrnové mouky dělám palačinky (ale já si teda kupuju směs římské lívanečky, kde je půl cizrnové a půl kukuřičné).

Nedávno jsem viděla recept na buchut, kdy vaříš 1 díl jáhel ve třech dílech jablečného moštu/džusu. Necháš vychladnout a smícháš s kokosem. Uděláš matlavé těsto, které prostřeš do formy a necháš péct korpus, který pak zdobíš - u nás chutnal tvaroh, dá se i ovoce a želatina. Jáhly se nejdřív třikrát přelejí horkou vodou, mají tendenci hořknout.

Těstoviny používám zásadně kukuřičné.

Ale z příloh tedy střídám rýži, brambory, do zeleninových jídel dávám červenou čočku a čas od času vařím kitrí z munga.

To je tak všechno :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.