Re: Zvládáte denně zkonzumovat 300-400g čerstvé zeleniny a ovoce?
Já se snažím kupovat zeleninu, co byla vypěstovaná u nás. V zimě je to zelenina, kterou lze skladovat dlouhodobě jako řepa, celer, petržel a černá ředkev. Ráda dělám salát z tohoto všeho dohromady ochucený medem. Ještě přidám jablko. Třeba černá ředkev je výborná, taková pikantní a je zdravá. Posiluje imunitu a dřív se používala na léčbu chřipky a různých nachlazení. Ještě dřív, než se u nás začaly používat citróny. Z ovoce přes zimu jíme hlavně jablka, je to přirozený zdroj vitamínů a myslím, že to úplně stačí. Pomeranče kupuju výjimečně, stejně jako banány a mandarinky. Pokud jde o vitamín C, tak celou zimu pijeme šípkový čaj, ve kterém je mnohem víc vitamínu C než v citronu. Dětem dávám k večeři buď salát s jablkem, řepou, atd. ... Nebo třeba ostrouhám mrkev. Já myslím, že ten jídelníček nemusí být tak moc pestrý. Důležité je, aby to bylo výživné.
Podle některých výzkumů je v mražené zelenině víc vitamínů, než v tom co prodávají v supermarketech a cestuje to za námi například ze Španělska. Nechci jíst nic, co vyrostlo ve skelné vatě, protože v té to tam pěstují.
Odpovědět