15.2.2010 12:21:44 helena + veverčátka
Re: Zvládáte denně zkonzumovat 300-400g čerstvé zeleniny a ovoce?
Boleslavko,
ta doporučení bych brala s rezervou. A hlavně, já třeba to množství sním, ale vařené a dle mého to stačí. Někdy si vylovím z vývaru třeba celou mrkev, celer, pastiňák.. ke sváče. Občas dám kysané, ale čerstvé mi taky nejede a tak to nehrotím. Ovoce si občas dám, ale u čerstvého salátu mi opravdu přijde, že je to takové "studené" a dříve to ani nebylo (když se něco přechovávalo, byl sklep na brambory, mrkev a řekdve, jinak se sušilo), tak si říkám, že to tak je asi správně. Když dělám salát, tak kedlubnový, mrkvový, zelný, ovocný, ale ne z listů či rajčat, to mi přijde, že je všechno takové "umělé" a není to moc dobré. Kdežto kedlubna jde krásně přechovat i v zimě, tak proč ne?
Odpovědět