Re: Co dělat, aby byl kváskový chléb nadýchaný?
Dám ti pár pokynů, jak udělat kvasový chléb nadýchaný.
1) Používej nejen celozrnou mouku žitnou a pšeničnou, ale přidávej též chlebovou mouku.
2) Čím chleba víc vykyne, tím má větší oka, takže je potřeba zachytit ten správný okamžik, kdy už víme, že těsto je téměř nejvyšší a šup upéci.
3) Nadýchané pečivo dělají pekaři tím, že mouku přesívají, tj. už sama mouka je více nadýchanější.
4) Můžeš zkusit dvojí kynutí, chleba je tak jemnější. Nechám vykynout v pekárně, pak znovu hnětu, takže je těsto ještě jemnější a prodýchanější a znovu nechám vykynout.
Však to časem vychytáš. Já už peču roky a chleba máme s krásnými velkými oky, měkounký...balada.
Odpovědět