Re: Co dělat, aby byl kváskový chléb nadýchaný?
Teda oproti tobe to dost flakam a chleba nam chutna, asi zalezi, co myslis tou nadychanosti. Mam na lince krabicku s kvasem, kdyz jdu na chleba, odleju vetsinu do pekarny, doleju neco vody,dam od oka cca pul na pul zitnou a hladkou mouku, 2,5 lzicky soli a necham michat. Podle konzistence dosypam mouku. Kdyz je to OK, necham kynout a teda spis dyl nez 4 hodiny, ono hodne zalezi na pocasi, ted jak je teplo, tak ten kvas jede jak silenej, chleba utahne uz cca 4. den po zalozeni. A chleba je dobrej a mekky je i treti den, kdyz naaahodou vydrzi. Jo a pece pekarna, nechce se mi vytapet barak v tehle teplotach. Kvas po vyliti vetsiny doleju vodou, nasypu mouku, zamicham a nechat. Tristupnove vedeni jsem davno opustila, tohle se osvedcilo uplne stejne, jde to rychleji a vysledek stejny.
Odpovědět