21.5.2012 14:29:32 L + 1
Re: Co dělat, aby byl kváskový chléb nadýchaný?
Děláme kváskový chléb už několik let, dlouho trvalo, než jsme to vychytali, ale jde to - je skvělý a nadýchaný - kdosi tu psal, že to nejde, není to pravda, akorát nikdy nebude nadýchaný v tom smyslu, že se dá krajíc sežmoulat do velikosti třešně jako u některých kupovaných. Nedodržujeme přesně ani teploty, ani čas kynutí, ani poměry různých druhů mouky a nepovede se jen vyjímečně. Myslím, že v tomhle jsou zkušenosti tak trochu nepřenositelné - zkoušeli jsme podle různých receptů a nešlo to - a pak najednou do šlo. To hlavní ale podle mě byla značka mouky - nejlíp nám funguje Probio, už na kvásku je vidět, že je hezky nabublaný. A aby vydržel chleba dobrý i následující dny, dáváme ho v utěrce do igelitky do lednice.
Odpovědět