31.1.2016 17:50:21 Myšutka*
Re: Domácí moučník - čím nahradit pšeničnou mouku
Těstoviny se dají koupit i celozrnné, rohlíky vyměň za žitný chléb a jejich konzumaci omez.
Buchty atp. se dají péct z celozrnné mouky, ale chutná to jinak. Je to hodně o zvyku, ze začátku to nemusí chutnat, volila bych spíš postupné přidávání celozrnné mouky a ubírání klasiky.
U nás je to komplikovanější o to, že máme doma celiatika, ale postupně jsem rodinu převedla na to, že v běžné stravě pečivo moc nefiguruje. O víkendu ale peču a vychází to tak, že cca jednou za měsíc máme klasické buchty z bílé mouky. Celitička má samozřejmě "svoje" mlsání.
Těstoviny máme často, cca jednou týdně, je to hodně o mé pohodlnosti - těstoviny jsou prostě jednoduché na přípravu.
Odpovědět