31.1.2016 17:31:12 Simeona+3
Re: Domácí moučník - čím nahradit pšeničnou mouku
TAk těstoviny můžeš koupit celozrnný, rohlíky vynechat a kupovat (nebo péct) chleba s převahou žitné mouky, nejlíp celozrnné. Litá buchta půjde určitě upéct dobře i z celozrnné mouky, ale bude chutnat jinak.
Asi bych být tebou zkusila moučníky z bílé mouky spíš omezit, koláče z jiné než bílé pšeničné mouky dobré nebudou...
Děti buchty všeho druhu milujou, ale nejmladší je na ně zatížená až moc, takže jsem pečení omezila a snažím se ji naučit spíš na ten kváskovej chleba a ovoce. Já jsem přešla z kváskového chleba na žitný knakebrot a slunečnicový žitný chleba (něco jako pumpernickel).
Odpovědět