26.3.2015 22:07:44 Ridwen2
Re: Luštěniny (jáhly, hrách, cizrna aj.) a jejich příprava
Hrách - hrachová kaše (máme ji rádi), dělám z půl kila hrachu a co zbyde, použiju na polévku.
Cizrna - namočím, uvařím a dám do mrazáku. Pak je skvělá do polévek, do salátů, na hummus nebo i do bramborového guláše
Červená čočka - víceúčelová, rychle se vaří, ideální na bleskové polévky
Normální čočka - nakyselo, s česnekem, taky jí dělám víc a ze zbytku polévku
černá (vynikající, ale drahá) a zelená čočka - používám jako přílohy
fazole, všechny možné druhy - manžel dělá zapečené nebo chilli con carne, do paelly, do rizota
sojové boby - vydatný zimní salát
K luštěninám jako hlavnímu jídlu dávám většinou salát nebo vajíčko natvrdo, přílohově ji používám třeba k závitkům z kuřecích prsíček. Uzeniny nepoužívám, i když manžel se dlouho dost bránil - u nich doma se jí čočka s uzeným a volským okem, a to mi připadá jako hrozně těžké jídlo.
Odpovědět