Re: Luštěniny (jáhly, hrách, cizrna aj.) a jejich příprava
Jako přílohu třeba indickou rýži s červenou čočkou, klasickou hrachovou kaši, francouzskou jablkovohrachovou kaši...
Také jako přílohu používám luštěninové saláty, hlavně z cizrny či fazolí
Samostatná luštěninová jídla u nás doma oblíbená jsou třeba bostonské pečené fazole, španělská čočka s mletým masem nebo jen se zeleninou, falafel, hommos, harira, chilli con carne, samostatné luštěninové saláty.
běžně přidávám hrst předvařených luštěnin (mám pytlíčky v mrazáku) do různých dušených jídel.
Jáhly nejsou luštěnina, ale obilovina (proso). Jáhly jím na slano i sladko v kaších, nákypech, jako rýži v přílohách či "rizotech", v polévkách...
Indická rýže s červenou čočkou:
Odpovědět