26.3.2015 20:11:10 Edysha
Re: Luštěniny (jáhly, hrách, cizrna aj.) a jejich příprava
Pro zacatek zkus treba klasicke rizoto a misto poloviny ryze pridej cervene fazole nebo cervenou cocku. Dobre je take klasicke na paprice, ale opet s fazolema (z pocatku dej pul masa a pul fazoli). Vyborny je salat ze studene cocky, nebo lusteninove karbanatky. My treba milujeme fazolove muffiny (fazole jako nahrada jedlych kastanu). Deti zase miluji opecene fazole s pecenym bramborem (uvarene fazole opeces na sadle, 1/2 z nich pri peceni rozmackej vidlickou a pec dokud se neudela kurcicka, ja pecu na sadle). Nebo maji radi jen tak ty velke bile fazole (uvarim, dam do misky a zobou jako orisky). Z pohanky je vyborny dezert - uvaris ji, po vychladnuti pridas kysanou smetanu, susene svestky, pripadne med a skorici a das vychladit do lednice. Prodava se i pohankova krupice, tak z ni muzes detem varit kkasickou krupicku (z pocatku bych zacala s 1/3 pohankove krupice, nez si zvyknou na chut). Z pohankove mouky jsou vyborne palacinky. Z jahel mame radi klasicky jahelnik.
Odpovědět