Re: Tip na zdravou večeři - ideálně ryba
Pečená treska s rajčaty a bramborama
800g brambor pokrájených na tenké plátky
250ml domácího zeleninového vývaru (a nebo tam prdni kostku)
400g konzervovaných krájených rajčat (kombinuji i s čerstvýma)
2-3 stroužky česneku
1 lžyčka sušeného oregána
2 lžíce oliv. oleje
1 lžička krystalového cukru
4 filety tresky bez kuže
pepř
poseklaná petrželová nat´
Do zapejkací mísy na dno poukádat vrstvu brambor. Přidat vývar a přikrejeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C30 min, dokud se vývar nevsákne.
2. Rajčata smíchejte s česnekem, oregánem, oliv. oil a cukrem, ochut´te pepřem a rozprostřete na brambory Dejte nazpět do trouby na dalších 30 min.
3. Vyndejte z trouby a tresku nakrájenou na větší kusy poukládejte na vrch v jedné vrstvě. Ochutte solí, pepřem a dejte nazpět péct 20-25 min. Dokud se ryba nepropeče. Vyberte z rury a posypte petrželovou natí a mužete podávat.
Odpovědět