800g brambor pokrájených na tenké plátky 250ml domácího zeleninového vývaru (a nebo tam prdni kostku) 400g konzervovaných krájených rajčat (kombinuji i s čerstvýma) 2-3 stroužky česneku 1 lžyčka sušeného oregána 2 lžíce oliv. oleje 1 lžička krystalového cukru 4 filety tresky bez kuže pepř poseklaná petrželová nat´
Do zapejkací mísy na dno poukádat vrstvu brambor. Přidat vývar a přikrejeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C30 min, dokud se vývar nevsákne.
2. Rajčata smíchejte s česnekem, oregánem, oliv. oil a cukrem, ochut´te pepřem a rozprostřete na brambory Dejte nazpět do trouby na dalších 30 min.
3. Vyndejte z trouby a tresku nakrájenou na větší kusy poukládejte na vrch v jedné vrstvě. Ochutte solí, pepřem a dejte nazpět péct 20-25 min. Dokud se ryba nepropeče. Vyberte z rury a posypte petrželovou natí a mužete podávat.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.