Re: Jak v kuchyni využít mrkvovou nať a jiné "odpady"?
Brusinkový dort
Krabici čokoládových sušenek (třeba Derby) rozdrtíme na
drobečky, smícháme se 100g rozpuštěného másla
a napěchujeme do vymazané formy. Připravíme náplň:
500g tvarohu, 500g jogurtu, 1 kysanou smetanu,
1 vanilkový cukr, 3 lžíce moučkového cukru a šťávu
z půlky citronu umícháme dohladka. Pak zamícháme
5 lžic brusinkové zavařeniny a 1 ušlehanou šlehačku.
Na ztužení dortu můžeme použít buď želatinu, nebo pro usnadnění Želatinový ztužovač Oetker.
Želatinu (3 sáčky) namočíme předem na 10 min do studené vody a pak podle návodu rozehřejeme. Do rozpuštěné želatiny vmícháme postupně cca 5 lžic smetanové hmoty a pak tohle vlijeme zpět do mísy se smetanovou hmotou a rozmícháme.
Pokud použijeme Ztužovač, tak 2 sáčky Želatinového ztužovače pro smetanové dezerty
Oetker připravíme a smícháme s hmotou podle návodu.
Náplň nalijeme do formy na sušenkový podklad a dáme 2 hodiny do chladničky
ztuhnout. Před podáváním sundáme prstenec formy
a povrch dortu potřeme brusinkovou zavařeninou.
Odpovědět