| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Čím nahrazujete bujóny?

 Celkem 49 názorů.
 Ralka 


Téma: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 11:32:16)
Doma jsme si hodně zvykli používat do omáček a polévek bujóny. Chtěla bych jejich používání ale omezit. Jak uvařit dobrou polévku nebo omáčku bez nich? Prosím o radu. Jaká dochucovadla používáte?
 sarmi 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:36:53)
bujon do omacek vubec nedavam, do polevek zridka. dochucuju soli, cesnekem (po uvareni vyndam) a polevkovym korenim bez glutamanu - a to jen do zeleninovych nebo vyvaru.
 Ivavanka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 17:29:28)
Kupuji ve zdravé výživě Solčanku a nebo kupuji bujóny bez glutamátu
 FialoFka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:36:59)
Nejlepší je pravý vývar, popřípadě bylinky na dochucení ~w~
 FialoFka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:38:43)
Když vyvařím maso (kosti) s celou cibulí, stroužky česneku, kuličky pepře, popř. dalším kořením, dochutit pak už stačí jen solí a pepřem.

Do omáček také nepoužívám, přijde mi to zbytečné.
 & 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:43:14)
Fialovka, kdzy ja jsem v zivote naso nevarila. nedelam zadny jidlo kde by bylo vareny maso potreba.. :-)
 Jitka (A.7/06 + S.4/08) 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:03:45)
Tak to pak k zivotu nepotrebujete ani bujon, ne?~;)
 FialoFka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:08:24)
H&M, já ho navřím na jídlo, ale třeba do polívky :-)
Uvařím kuřecí kostry s kousky masa, cibulí, česnekem, kořením, sleju to, do vývaru dám zeleninu, než se uvařím, kostry oberu, maso nakrájím a hodím ho na konci do polívky :-)
 Beruška+J02A07T10 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:37:39)
jsou bio bujony a bujony bez glutamanu, já používám bez glutamanu od vitany jsou výborné a nebo přidávám vegetu bez glutamu - bylinková.
Nebo mi táta dělává jakoby vegetu - ale jen sušená rozmixovaná zelenina bez soli a všech konzervantů, to mám nejradši, cpu to i pod maso na maso, prostě všude.

Ale když není vařím bez, ta chuť není samozřejmě tak výrazná, ale chce to jen chvilku a člověk si zvykne a zjistí, že rozeznává mnohem víc chutí v polévce, že ten bujon všechno nepřetluče.
 kosicek 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:38:12)
Ahoj, použíám bujóny bez glutamanů a pod. Třeba v tesku jinde se dají sehnat od Vitany-natur (masové), ..nebo v DM masové i pouze zeleninové v Bio kvalitě, též bez přídavku glutamanu a pod. za celkem super cenu a nebo od Wurzlu-také ve velkých supermarketech, či zdravé výživě, ale ten je dražší..Pak se také prodává sušená zelenina pouze se solí..už i myslím podravka (nebo nějaká podobná značka) má natur verzi
 Beruška+J02A07T10 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:42:46)
ve zdravěnce mají solčanku a to je vlastně vegeta bez glutamanu jen ta zelenina se solí.
 adelaide k. 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:41:13)
Pravým vývarem. Navíc do spousty jídel vůbec není potřeba.
 & 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:42:10)
taky pouzivam, vyvary z Bio obchodu bez glutalamany.. Ale zas jinak nepuzivam sul.. nesolim ani brabory ani ryzi..
 dadlenka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:44:48)
Tak není nad pravou chuť jídla. Do vývaru dávám maso s kostí (většinou kuřecí skelety, nebo hovězí žebro) celou cibuli i se slupkou, několik stroužkû česneku, a většinou mraženou zeleninu do polévek-bez kukuřice, osolím a vařím, před koncem přidám trochu libečku(mám ho zamražený) a scedím , přidám zavářku, obrané maso, vybranou uvařenou zeleninu.
 Ralelo+4 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:45:55)
bujon skoro nepoužívám. Buď udělám silný vývar nebo dochutím kořením, česnekem, bylinkama.
 donjamimonja 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:49:23)
Taky používám bio bujon s DM, nebo dám jen ždíbíček masoxu a zbytek dosolím podle potřeby, do uvařené polívky vmáčknu jedes stroužek česneku, dám libeček, patrželku...
 sylvaina 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:54:32)
My jednou za půl roku kupujeme podíl na býkovi. Je tam i slušná dávka kostí. Ty nahážu do prádelního hrnce, vařím hodně dlouho, klidně s přestávkami 2 nebo 3 dni. Rodina to miluje a chodí si v průběhu vaření odebírat., Co zbyde a je už pěkně husté a silné, rozdělím do sklínek a zavařím v troubě na plechu. V průběhu roku odebírám a používám.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 16:40:07)
to by se mi taky líbilo, takový domácí bujon ~R^
 sylvaina 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 11:54:32)
My jednou za půl roku kupujeme podíl na býkovi. Je tam i slušná dávka kostí. Ty nahážu do prádelního hrnce, vařím hodně dlouho, klidně s přestávkami 2 nebo 3 dni. Rodina to miluje a chodí si v průběhu vaření odebírat., Co zbyde a je už pěkně husté a silné, rozdělím do sklínek a zavařím v troubě na plechu. V průběhu roku odebírám a používám.
 zerat 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:01:16)
Ralko, já na občasném použití do omáčky či polévky bujónu Natur bez glutamátů nevidím nic špatného. Můžeš to nahradit silným vývarem toho či onoho, což taky často dělám, ale ne vždycky dělám omáčku z kila masa, takže si klidně pomůžu trošku vegetou bez glutamátu nebo troškou bujónu bez glutamátu...
 Chrysantéma 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:13:24)
Používám vegetu ze zdravé výživy bez glutasolu s mořskou solí.Vývary z masa většinou zamrazím a podle potřeby použiju...~;((
 Razivia 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:15:19)
Mám takovou polosušenou zeleninu naloženou v soli. Jsou to přebytky z léta ze zahrady, ale určitě by to šlo udělat i z kupované. Nastrouhala (nebo nasekala) jsem všechno možnou zeleninu na jemno (mrkev, celer, petržel, kedlubnu, brokolici, česnek, cibulku atd. a byliny), nechala jsem to sušit na plechu v troubě se solí a když to bylo takové polosuché, nandala jsem to do sklenic. Nekazí se to, je to dobré a celkem levné.
 Ála+3 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:20:28)
Do vývarů je vynikající celerová nať a libeček, klidně i sušený, už mi vývar bez nich nechutná.~3~
 Inka 
  • 

Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:22:36)
Co to je bujón? Já myslela, že vývar.
 Ralka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:33:15)
Jak dlouho děláte vývar? Vaříte v tlakovém hrnci nebo déle v klasickém?
 Inka 
  • 

Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:34:48)
Já papiňák nemám, tak v normálním, asi hodinu, taky záleží co je to za maso.
 Chrysantéma 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 14:57:07)
V tlakovém hrnci...délak vaření závisí na tom,jetsli bylo maso zmrzlé,nebo čerstvé...~x~
 Ajlina 
  • 

Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:41:32)
používáme Miso ze zdravé výživy
 kreditka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:32:46)
Pokud to jde používám pravý vývar
 Modřinka 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:33:52)
Jednou za čas uvařím z kostí silný, koncentrovaný vývar, nechám ho hodně zredukovat a zamrazím v tvořítkách na led. Stejně by šel připravit zeleninový vývar, ale ten nedělám. Pak už jen přihazuju zmrzlé kostky. Hodně používám sušené bylinky.
 Králíček4 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 12:42:40)
Já si v létě udělám rozemletou zeleninovou směs v sádle a soli.Pak stačí přidat na dochucení polévek místo bujonu a je super.
 Jedůfka / 99,00 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 13:04:57)
Používám bujony kupované ve zdravé výživě bez chemických přísad, ale taky jen vyjímečně. Hodně používám k dochucování vegetu bez glutamanu.
V polévkách i omáčkách většinou stačí vývar z masa, kořenové zeleniny, cibule a česneku a bylinek.
 Gora 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 13:18:31)
Já dochucuji kořením Vega Vega místo bujónů.
 KlaudieS+M+E 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 13:22:58)
Kupuju bujóny v DM - Alnatura.
 Cimbur 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 13:32:44)
Bujony Alnatura jsou dobré. Ale i sušený libeček, petržel.
 Horama 


Re: Čím nahrazujete bujóny 

(14.1.2011 13:35:48)
Nepoužívám. Dochucuju solí, česnekem, kořením. V mrazáku mám zmrazené "hrnečky" vývaru: když potřebuju, vytáhnu, jednou za čas doplním. Taky se dá vývar uvařit a nechat svařit asi na třetinu (v tom případě nesolit) - zabere pak méně místa a samozřejmě se pak používá ve třetinovém množství nastavený horkou vodou.
 Suza007 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 13:38:08)
Domácím vývarem...
 Hilly. 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 13:47:57)
Bujóny nepoužívám,dělám husté vývary, ale teď jsem si koupila od Alnatury a přemýšlím, že je do něčeho vrznu. Nejsou v tom žádná éčka a tak. Takže jestli ti to chybí, zkus bujóny z DM.
 aachje skunk a tři holky 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 14:43:26)
tak to by mě zajímalo,kam mizí z obchodů masoxy,podravky,maggi a podobné~t~kamarád má večerku a na tohle téma jsme se bavili,skoro každá ženská,má v košíku při nákupu masox~t~
ale to nejsou samozdřejmě ty,co chodí na rodinku~t~~t~
 mabela 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 15:15:01)
jak vidíš tak i tady 2/3 lidí používá bujóny, vegety, podravky. teda utěšují se tím, že je to už bez glutamátu~t~~t~~t~
 aachje skunk a tři holky 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 15:29:35)
zásadně ze zdravé výživy~t~~t~~t~
 mabela 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 15:33:24)
jo, jo a navíc jěště BIO!~t~
 Zufi. 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 16:56:55)
Aachje, tak já teda používám Masox~t~~q~.
 mabela 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 15:11:48)
sůl, bylinky, koření, vývar, demi glace, zelenina.
 11.8MartinaEmma12 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 15:39:12)
Úplně jsme je vyřadila z jídelníčku (kvůli dětem před 4 lety a nepoužívám je dodnes). Já myslím, že je to jen zlozvyk, vůbec nikde se dávat nemusí. Do polívky (hovězí, kuřecí) dávám jen zeleninu, česnek, černý pepř a sůl. Do talířů nasekám zelenou petrželku. Když dělám pravé italské rizoto, tak si udělám trošku zeleninového vývaru (je to rychlovka a máte bujon/vývar pravý bez éček).
 Balbína 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 15:39:48)
nepoužívám žádné ochucovadla. Dělám vývary z masa či kostí. Pokud dělám polévku jen ze zeleniny, tak osmahnu cibulku a zeleninu na másle. Možná vám bude zpočátku ta chuť bujónu chybět. Podobnou chuť má libeček, tak ho zkuste.
 sojka+07+09 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 15:42:10)
dělám pravý vývar, se vším co má mít, udělám dva litry najednou, zamrazím a mám základy do omáček a polévek.

Maso- kuřecí čtvrtky, bobkový list, nové koření, česnek, cibuli, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, rajče, libeček. Dvě hodiny v papiňáku, čtyři hodiny táhnout na plotně.

Nic se tomu nevyrovná. Ostatní masa dělám stejně. Maso oberu a pak ho naházím do polívky, nebo udělám luxusní rizotko. Pro děti je to přesně to správný jídlo.
 Tenna /2 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 16:23:49)
Dochucuji bylinkami a kořením, bujón ani neumím používat - jednou jsem ho zkusila dát do polévky a nikdo ji nejedl, připadala nám divná ~d~ Podle mne jako základ úplně stačí vývar z masa či zeleniny, ze kterých polévku děláš.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Čím nahrazujete bujóny? 

(14.1.2011 16:48:09)
Používám bio bujon bez glutamátů - je to jenom osolená směs bylinek, cibule, česneku atd. - dávám do zeleninové polévky, do vývarů nedávám, do omáček většinou taky.
A někdy nedávám a dávám jen sama sobě do polévky Maggi - podle mě to udělá stejnou službu a alespoň děti před tímto zlozvykem chráním. Dělám to tajně ~f~

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.