14.6.2015 20:23:02 Ropucha + 2
Re: čerstvé + české + farmářské versus trvanlivé a levné kdysi
Martino, samozřejmě, kromě toho, co jsem vyjmenovala (to bylo k mání po celý rok) byly k mání sezónní plodiny: rajčata, papriky, okurky, fazolky, květák ... Ale to byla právě jen sezónní záležitost a nebylo to na pultech běžně. To samé ovoce, kromě jablek sezónní záležitost. No a kolem Vánoc ten omílaný dovoz - banány, po,eranče, mandarinky, fíky, oříšky ... co se na něj stály fronty a prodával se jen na příděl.
Běžné recepty ale obsahovaly právě jen ty základní potraviny, které byly dostupné pořád. Takže to byly stále variace maso + brambory/knedlíky/rýže/kolínka + omáčka. Občas dušená mrkev, kapusta, špenát nebo zelí. To střídalo pár sladkých jídel (palačinky, buchty, rýžový nákyp s kompotovanými švestkami, zemlbába) a občas čočka na kyselo, ryba, zapečené fleky nebo zapečené brambory.
Odpovědět