14.6.2015 16:41:43 Ropucha + 2
Re: čerstvé + české + farmářské versus trvanlivé a levné kdysi
Filipe, při vší úctě k tvým širokým znalostem si myslím, že v jednom se pleteš: za minulého režimu se u nás zdaleka nepoužívalo tolik polotovarů, jako dnes. Ale samozřejmě chyběla i pestrá nabídka čerstvých surovin, takže se vařilo velmi omezené množství jídel podle unifikovaných receptur, v tom jsme zajedno.
Já jsem měla možnost brigádničit na konci osmdesátých let v jedné jídelně, takže jsem poznala zblízka, jak se vařilo. Všechno se připravovalo úplně stejně, jako doma, tedy ručně od základu, opravdu žádné polotovary. Žádné předpřipravené práškové směsi na polévky, omáčky a těsta, žádné oloupané brambory, žádné obalené řízky ... Všechno jsme připravovali sami. Dneska by se restaurace s takovými postupy inzerovala jako luxusní podnik s domácí kuchyní, pokud by to dneska vůbec někdo uměl a byl ochoten se s tím takto piplat
Odpovědět