Re: Jíte někdo makrobioticky? - Jime jinak
To je ale pravda. Konvenční strava není pestra. Když si to rozložíš na prvotní suroviny, je to hlavně bílá pšeničná mouka, bílý rafinovaný cukr, rafinované tuky, mléko (homogenizované, pasterizované), maso, vejce, pár druhů ovoce a zeleniny, bílá rýže. MB: celozrnná mouka pšeničná, špaldová, žitná, ječná, kukuřičná, ovesná, ovesné aj. vločky a krupice, místo cukru ječný slad a různé druhy obilných sirupů, rozinky, tuky nerafinované - panenské oleje, mléka z několika druhů ořechů a obilí, několik druhů luštěnin, několik druhů olejnatých semen, ovoce jen sezónní, ale spousta druhů zeleniny, různé druhy rýže a celá řada dalších obilovin (žito, ječmen, oves, špalda, pohanka, jáhly, quinoa,...
Když chce člověk přejít na MB, tak je nejdřív zděšen, protože musí úplně přestat jíst to, co byl zvyklý. Hlavně tedy polotovary, ve vlastním vaření se to dá nahradit.
Odpovědět