24.11.2009 16:03:58 sextánka
Re: Jak přežít bez mléčných výrobků?
Ahoj,
já jsem si dříve taky život bez mléčných výrobků nemohla představit, ale dcera má alergii na mléko /nezjištěno, na co přesně/, takže mi nic jiného nezbylo, než se naučit vařit bez něj.
Obyčejné máslo prý vadí nejmíň, protože to je většinou jen sebraný mléčný tuk, dceři naštěstí vůbec nevadí. Pokud jde o mléka, do omáček atd dávám rýžové z DM, dá se koupit i v Kauflandu. Zajíc a ostatní sušená ze zdravé výživy nám nechutnají. Alergolog mi řekl, ať kravské mléko nenahrazuju moc sojovým, protože se z přemíry užívání může vytvořit alergie na soju a to by byl "průšvih", protože sojový lecitin je dnes přidávám téměř do všeho a pak by nemohla jíst už nic. A opravdu: když sní víc než 1 sojový jogurt za 14 dní, objeví se atopický ekzém. Takže žije prakticky bez mléka, už si zvykla a my ostatní vlastně taky. A vápníku je dost v jiných potravinách.
Odpovědět