7.11.2013 20:38:00 papapa
Re: Čím a jak nahradit bílý cukr v dezertech?
Řepný a třinový cukr je totéž, jen ta třtina není naše plodina, takže drahý cukr a většinou se tady prodává nečištěná, což znamená že je tam víc minerálů než v našem bílém, čištěném řepném cukru.
Pokud chceš zdravější slazení za rozumnou cenu, tak zvol právě nečištěný(hnědý) řepný cukr a je vystaráno.
Já jsem se jednou snažila přislazovat dušené ovoce(přesnídávku) melasou a nešlo to. Melasa je sice hodně zdravá, ale má malou sladivost. Musela bych jí tam nacpat až až....
Taky vtipné, že i melasa, která je jako odpad, se k nám dováží z jižní Ameriky za šílený peníze.....Pravda, byla třtinová, ale stejnou službu by udělala i ta řepná.:o)
Odpovědět