| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

23.12.2012 15:31:29 Theend

Re: Rady ohledně domácího jogurtu

Domácí jogurt už pár let vyrábím, pokusím se odpovědět aspoň na něco:
- minimálně 24 hodin se jogurt v teple v rámci výroby nezkazí, podle mé zkušenosti
- přendat ho můžeš, ale to už tu bylo zodpovězeno
- vydrží nám v lednici 14 dní, jestli déle, to jsem už radši nezkoušela. Ale mluvím o plné uzavřené sklenici. Pokud by ho ve sklenici byla půlka, možná by tak dlouho nevydržel.
- při tvorbě jogurtu hraje roli několik proměnných: do jak teplého mléka jogurt dáváš, jaký zvolíš poměr mezi jogurtem a mlékem, v jakém teple jogurt při procesu tvorby udržuješ. Čím teplejší prostředí a výchozí stav mléka (myslím samozřejmě pouze takové teplo, které nezabije laktobacily) a čím větší poměr jogurtu k mléku, tím je jogurt hustší. O kyselosti žádné poznatky nemám.
Odpovědět
Průběh diskuze (6 názorů)
Téma: Domácí jogurt Marie-Ellena 23.12.2012 10:2
*Re: Rady ohledně domácího jogurtu Černá kronika 23.12.2012 10:17
**Re: Rady ohledně domácího jogurtu Marie-Ellena 23.12.2012 10:43
***Re: Rady ohledně domácího jogurtu Katka +3 23.12.2012 11:2
****Re: Rady ohledně domácího jogurt... Černá kronika 23.12.2012 12:12
*Re: Rady ohledně domácího jogurtu Theend 23.12.2012 15:31

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.