Re: Rady ohledně domácího jogurtu
Domácí jogurt už pár let vyrábím, pokusím se odpovědět aspoň na něco:
- minimálně 24 hodin se jogurt v teple v rámci výroby nezkazí, podle mé zkušenosti
- přendat ho můžeš, ale to už tu bylo zodpovězeno
- vydrží nám v lednici 14 dní, jestli déle, to jsem už radši nezkoušela. Ale mluvím o plné uzavřené sklenici. Pokud by ho ve sklenici byla půlka, možná by tak dlouho nevydržel.
- při tvorbě jogurtu hraje roli několik proměnných: do jak teplého mléka jogurt dáváš, jaký zvolíš poměr mezi jogurtem a mlékem, v jakém teple jogurt při procesu tvorby udržuješ. Čím teplejší prostředí a výchozí stav mléka (myslím samozřejmě pouze takové teplo, které nezabije laktobacily) a čím větší poměr jogurtu k mléku, tím je jogurt hustší. O kyselosti žádné poznatky nemám.
Odpovědět