23.9.2012 0:02:01 Elíláma
Re: Sezonní jídla do 30 minut
jinak nejméně pracnou věc jsem viděla dělat tchyni, jásí to modifikovala, není to zrovna něco, čím bych se chlubila, ale na běžné žraso to jde, nejde o půl hodiny, zato příprava trvá 5 minut a pak to jen prdneš do trouby a vylovíš - bez kontroly.
Vem kuře (je vás 5, taj jedno akorát) nebo 5 stehnisek. Omyj, posol, prdni do pekáče (jasně, lepší je na oleji osmahnout před pečením, ale maximalizujeme minimum), pomajoránkuj/pokmínuj, posyp čtvrtkami cibulí, 1 cibule na porci, nepodlívej, jen polož tenkou hoblinu másla na porci kuřete, přiklop a dej péct 3 hodiny na mírňounko, cca 110-130°C. Pak můžeš rovnou podávat jako dušené nebo odkryté dokůrčičkovat, každopádně to pustí hafo šťávy.
Příloha, ideál rýže, ale když se chceš flíknout, stačí čerstvý kyprý chléb.
Rýži dělám tak, že v hrnci cca 2litrovém nahřeju olej, opražím syrovou rýži, zaliju vroucí vodou z konvice hrnek a půl na hrnek rýže, osolím, vrazím do toho palici cibule s 5 hřebíčky zapíchanými do ní, přiklopím, vypnu sporák a na horké plotýnkce nechám dojít než se udělá maso (cca 20 minut, ale pak už se to nerozprcne, tak prostě jak dlouho potřebuju, horko to drží cca 3 hodiny, tak za 5 minut práce příloha ready na půldne
)
Odpovědět