13.9.2010 10:34:18 Jarma (dvě děti)
Re: Kurz zdravého vaření - stojí to za to?
Do salátu bych dala místo cukru javorový sirup nebo sirup z agáve. Jinak mi to přijde úplně v pohodě sváča. Já se snažím vařit "zdravě" - za halvní považuji ale kvalitní suroviny, které do jídla dám. Pak myslím i guláš nebo svíčková, pokud nejsou každou chvíli, můžou být dobrou součástí jídelníčku... A pak taky koukám na skladbu - omezuji maso - třeba na 2 - 3 týdně max. Vařím různé obiloviny - jáhly, špaldu, pohanku, quinoa, kroupy a taky luštěniny - čočka, cizrna, mungo... Sojové výrobky pouze bio - nebo aspoň bez genetické modifikace. Hodně doplňuji jídlo zeleninou - vařenou v jídle (nemyslím jako syrová obloha). Abych se naučila vařit z netradičních surovin, pomohla mi hodně biokuchařka od Hany Zemanové. Máslo i zakysaná smetana jsou podle mne v pořádku (pokud budou kvalitní). Úplně jsem pro děti odbourala bonbóny a sladkosti s tisícem Eček. Cukr prakticky nepoužívám. Mouku špaldovou, celozrnnou...
Odpovědět