13.9.2010 8:41:02 zerat
Re: Kurz zdravého vaření - stojí to za to?
Karolin, problém je, že ne každý vegetarián či vegan, a to zásadový je hubený - všude je potřeba omezování a cvičení
Mně se líbí coby inspirace na vaření... knížka "Zdraví, které chutná" od Romana Uhrina. Naučila jsem se podle ní dělat svíčkovou s tofu sýrem a sójový segedínský guláš, "hovězí" guláš... vše je vynikající
Se svačinou bych nejspíš nepochodila - z mého úhlu pohledu bych riskovala, že se holka tím polije, nebo že se jí to vyleje do batohu
Můj manžel zdravému způsobu vaření fandí, ale musí to být chutné a z většiny bez hub
.
Buchty a zákusky, peču taky se třtinovým cukrem až na vyjímky, kde potřebuju moučkový cukr - ten dávám klasický, ale je to jen občas spíš do dortů; nakoupila jsem zdravé kypřicí prášky, protože víc a víc oba s manželem cítíme když je v něčem klasický kypř. prášek; čokolády se snažím kupovat víceprocentní i z nich peču... Snažím se trošku regulovat tatarské omáčky(i když dětem je dopřávám, protože nepoužíváme doma skoro másla), vynechávám skoro majonézy a používám místo nich Sojanézy...
Zastávám názor, že tělo potřebuje rozmanitost, takže jíme jak maso, tak zdravé věci... momentálně prahnu naučit se od kamarádky vyrábět seitan a naučit se ho dobře nakládat, aby jídlo z něj bylo opravdu výborné
Ale základ je u nás, aby to bylo chutné nejen zdravé
Odpovědět