28.1.2010 22:39:51 sojka+07+09
Re: Jak uvařit zdravě a levně?
já vařím hodně polívky, do kterých dám tolik zeleniny, abych je nemusela zahušťovat. Koupím kuřecí kostru, vyjde to asi na 4 koruny ks a když dám dvě, mám dva litry vývárku, oberu masíčko , přidám čerstvou zeleninu do polívky a je to lahoda. Přihazuju do polívky buď kroupy nebo vločky, občas rýži.
Dělám: masové vývary, hodně rajskou, květákovou, brokolicovou, hráškovou, pórkovou, koprovou. Potom vařím rajskou a nebo svíčkovou, obojí z čerstvé zeleniny- vyjde to na pár šupů jen je s tím práce. A maso buď mám a nebo nemám. dám do toho tolik zeleniny aby to bylo potom husté- není to tak spojené jako s jíškou, ale je to tisíckrát zdravější. Sekanou taky děláme hodně- nameleme si to na strojku, abychom měli kontrolu nad masem, potom je to docela zdravý jídlo, když se tam nedá moc strouhanky. Taky máme rádi guláš s chlebem.
Odpovědět