28.1.2010 19:38:20 Edysha
Re: Jak uvařit zdravě a levně?
cizrnove karbanatky s kys.smetanou. V ramci uspory davam pul cizrny a pul normal zluteho hrachu,stoji kilo do deseti korun. Skvely je zadelavany kvetak nebo brokolice se strouhankovymi knedlicky (zbavis se zbytku stareho peciva). Bramborove lokse s kyselim zelim, pro deti s makem. Polivky na milion zpusobu. Ja mam i nektere omacky v kategorii zdrave - zahustuju rozmix zeleninou, napr. rajska ci mrkvova,tu jime s brusinymi jako svickovou. Fazole na paprice. Mame radi smazeny celer, smazim na takovem tom palmovem tuku za 15kc (melinas baker fat??). Prckove miluji ryzi s kukurici a hraskem nebo jen samotny nakliceny hrach na masle, prip. s jiskou. Skubanky,zapecene rozmackane brambory s cimkoliv -cibulka, petrzel, mrkev kousek brokolice nebo hrasku. Jahelnik. Nebo jen opecene polentove placky s kecupem a okurkou. Atd. Je toho spousta.
Odpovědět