12.11.2009 9:51:48 zerat
Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné
Radko, ono záleží jak které pečivo.
Perníčkům, lineckému (i se slepením), košíčkům, medvědím tlapkám... neublíží když se upečou začátkem prosince nebo koncem listopadu-samozřejmě NUTNÉ SKLADOVAT V CHLADNU a v igelitových uzavřených sáčcích. U některých perníčků se dokonce doporučuje mít udělané těsto v lednici v mikroten. sáčku i 2 měsíce! Mám takový recept přímo od "strážnické" perníkářky a pak ty perníčky musí ležet min. měsíc s půlkou jablíčka v krabici v sáčku, aby do Vánoc změkla-jsou výborné, ale je s nimi fakt babračka, takže jsem si našla vynikající náhradu a peču perníčky, které jsou fakt skvělé- voňavé, chuťově výborné a měkoučké od upečení až do konce.
Marokánky, nepečené tatrankové kuličky, Ferrero Rocher kuličky, špízky ze sušeného ovoce... dělám tak týden až 14 dní před 24.12. Krémy do košíčků, kremrolí, větrníčků, věnečků nedělávám dřív jak 1-2 dny před 24.12.
Já už mám v lednici perníkové těsto taky udělané a budu péct perníčky asi dnes nebo zítra nebo o víkendu, stejně tak jednu dávku lineckého, ale to jsou věci do mateřské školky na Vánoční spirálu nebo chcete-li adventní ku příležitosti zahájení Adventu.
Odpovědět