12.11.2009 8:25:12 Vítr z hor
Re: Vánoční cukroví, na které jste pyšné
Víš, když já se na to necítím. Viděla jsem, jak se čokoláda vyrábí a nevidím, jak do celkového procesu přispět něčím jiným užitečným než tím, že do toho vrazím nějakou novou příchuť nebo z toho udělám nějaký tvar.
Oni totiž namrskají všechny ingredience (kakaové boby, cukr, příchutě - třeba skořice) několikrát za sebou do takovýho obrovskýho kafemlejnku a melou a melou (mlejny podle mě hřejou), až se to rozteče. Na Sicílii teď dokonce vyrábějí čokoládu nepřepuštěnou, jen to tak nejak umelou a tobě to chroupe mezi zubama.
Vůně úžasná, množství omračující no a já tady s kastrůlkem...prostě směšný.
I když je fakt, že mám ještě necelé kilo 100% čokolády, kterou normálně používám na čokoládu k pití... jenže po těch minulých pokusech asi radši zničím další orionku. Dík!
Odpovědět