Jak zachráním těsto na vosí úly?
Jsou to ted pevny hrudky valici se v kaluzich oleje z tech orechu - a ochucenej je ten olej cukrem...
Po inspiraci odtud jsem si objednala od tescomy sadu, uly nebyly tak velikonocni ale nevadi, z vajicek udelam uly, ze jo.
Recept podle magraty, 300g pomletych vlasaku, 150g mouckovyho cukru a jeden bilek.
Jsem si chtela ulehcit praci, tak jsem to chodila do mixeru/ kuchynskyho robota (thermomix) a zapnula program "testo".
A ONO TO FUNGOVALO JAKO LIS NA OLEJ!!!
Jsem to honem stopla a obsah robotu umistila do lednicky, ze se to zlepsi...
Ted jsou to uz pres 4 hodiny a lepsi to neni.
Na zkousku jsem zkousela upatlat jedno vejce - krome neskutecnyho mnozstvi oleje co tekl porad a vsude jsem mela duty vajicko, co bylo tak tvrdy, jakoby bylo z betonu.
Zkousela jsem to jist a mam ted dost sladkyho cukrovi tak na mesic.
Poradite prosim, nekdo?
Da se to nejak spravit - anebo z toho udelat neco jinyho?
Odpovědět