Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Sisisasa | 96164 |
22.12.2023 15:13:43
Pokud ji vyzkoušíš tak napiš jak se ti povedla. Na plech ji dávám sešikma protože je opravdu veliká.
|
Hanka-1978 | 115978 |
22.12.2023 11:00:55
Děkuji, tak tuhle vyzkouším
|
Kaipa | 98564 |
21.12.2023 21:59:11
Stáňo, co droždí?
|
Stáňa * | 7932 |
21.12.2023 21:47:01
Dělám už 30 let podle Kuchařky naší vesnice.
500 g polohrubé mouky, 125 g másla (cast z toho nekdy sadlo), 125 g cukru, 2 zloutky, citeonova kura, muskatovy orisek, sul. Mléka dávám trochu méně než v receptu, tj. davám cca 200 ml. |
Sisisasa | 96164 |
21.12.2023 21:24:17
Ahoj. Vánočku dělám úplně přesně podle videa na youtube. "čas pro te.be"
"Nejlepší vánočka s Terezou Bebarovou a Josefem Maršálkem. Už jsem ji dělala několikrát a pokaždé žasnu jak je skvělá.Je to teda obr pro celou rodinu.Dokonale vláčná.Doporučuji |
neznámá | 91073 |
21.12.2023 15:29:18
Jako u všeho kynutého. Někdo dává na začátek pečení na dno trouby hrnek s vodou, aby se voda odpařovala. Někdo se s tím nemazlí, do roztopené trouby hrstne vodu a rychle vrazí vánočku. Majo trouba má přímo patronu na vodu, kam naleji vodu a voda se odpařuje.
"Na okénko" znamená že když těsto roztáhnu mezi prsty, je z něj průhledné blána - okénko. Je dobře uvolněný lepek a vánočka se povede a nezáleží na počtu vajec nebo tuku. |
Koníček mořský | 156666 |
21.12.2023 15:26:46
Já dělám "vánočku" - je to totiž mazanec, bochánek, podle jednoho receptu celý roky, stejným postupem a stejně to vždycky dopadne jinak. Svým způsobem mě to na tom baví, ale i "baví". Na kynutý těsta mám nějakou divnou energii a moc mi nejdou.
Ale bochánek nám vždycky chutná, ať je takový nebo "makový". Nikomu ho neukazujem a pěkně si na něm vánočně a velikonočně pochutnáme. Recept teď z hlavy nevím a ani nevím, zda ho mám předávat dál, když je takový ... nevyzpytatelný. |
Monika | 123907 |
21.12.2023 15:24:11
Mléko se přidává až nakonec a postupně zapracovává do těsta,až je takové, jak má být.Jak říkala moje babička, " to už poznáš"
|
Limana | 123440 |
21.12.2023 15:20:52
Méně másla - více mléka, více másla - méně mléka. Je potřeba se řídit konkrétním receptem, v něm by poměry měly být ok. Při pochybách dát tekutiny pro začátek méně a podle stavu těsta přidat, mouka saje různě.
Osobně dělám ze 100g tuku, polohrubé, 1 vajíčko +2 žloutky...tak nám chutná. |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
21.12.2023 15:19:11
To vlastně taky nevím.
Mě připadá, že u kynutého je fuk co tam dáš a jak to děláš, když to těsto nějak normálně vypadá, dobře to dopadne. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.