| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoční cukroví

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 12951  [Dalších 12901 >>]
Sisisasa 96164
22.12.2023 15:13:43
Pokud ji vyzkoušíš tak napiš jak se ti povedla. Na plech ji dávám sešikma protože je opravdu veliká.
Hanka-1978 115978
22.12.2023 11:00:55
Děkuji, tak tuhle vyzkouším :-)
Kaipa 98564
21.12.2023 21:59:11
Stáňo, co droždí?
Stáňa * 7932
21.12.2023 21:47:01
Dělám už 30 let podle Kuchařky naší vesnice.

500 g polohrubé mouky, 125 g másla (cast z toho nekdy sadlo), 125 g cukru, 2 zloutky, citeonova kura, muskatovy orisek, sul. Mléka dávám trochu méně než v receptu, tj. davám cca 200 ml.
Sisisasa 96164
21.12.2023 21:24:17
Ahoj. Vánočku dělám úplně přesně podle videa na youtube. "čas pro te.be"
"Nejlepší vánočka s Terezou Bebarovou a Josefem Maršálkem.
Už jsem ji dělala několikrát a pokaždé žasnu jak je skvělá.Je to teda obr pro celou rodinu.Dokonale vláčná.Doporučuji
neznámá 91073
21.12.2023 15:29:18
Jako u všeho kynutého. Někdo dává na začátek pečení na dno trouby hrnek s vodou, aby se voda odpařovala. Někdo se s tím nemazlí, do roztopené trouby hrstne vodu a rychle vrazí vánočku. Majo trouba má přímo patronu na vodu, kam naleji vodu a voda se odpařuje.

"Na okénko" znamená že když těsto roztáhnu mezi prsty, je z něj průhledné blána - okénko. Je dobře uvolněný lepek a vánočka se povede a nezáleží na počtu vajec nebo tuku.
Koníček mořský 156666
21.12.2023 15:26:46
Já dělám "vánočku" - je to totiž mazanec, bochánek, podle jednoho receptu celý roky, stejným postupem a stejně to vždycky dopadne jinak. Svým způsobem mě to na tom baví, ale i "baví". Na kynutý těsta mám nějakou divnou energii a moc mi nejdou.

Ale bochánek nám vždycky chutná, ať je takový nebo "makový". Nikomu ho neukazujem a pěkně si na něm vánočně a velikonočně pochutnáme.

Recept teď z hlavy nevím a ani nevím, zda ho mám předávat dál, když je takový ... nevyzpytatelný.
Monika 123907
21.12.2023 15:24:11
Mléko se přidává až nakonec a postupně zapracovává do těsta,až je takové, jak má být.Jak říkala moje babička, " to už poznáš" ~k~
Limana 123440
21.12.2023 15:20:52
Méně másla - více mléka, více másla - méně mléka. Je potřeba se řídit konkrétním receptem, v něm by poměry měly být ok. Při pochybách dát tekutiny pro začátek méně a podle stavu těsta přidat, mouka saje různě.

Osobně dělám ze 100g tuku, polohrubé, 1 vajíčko +2 žloutky...tak nám chutná.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
21.12.2023 15:19:11
To vlastně taky nevím.
Mě připadá, že u kynutého je fuk co tam dáš a jak to děláš, když to těsto nějak normálně vypadá, dobře to dopadne.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 12951  [Dalších 12901 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.