Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
21.12.2023 15:16:09
Co to je zapařená trouba?
Postupuju otrocky podle receptu, peču v normální troubě a taky dobrý. |
Beat | 107867 |
21.12.2023 15:14:19
Co je to hnetat na okénko?
|
Hanka-1978 | 115978 |
21.12.2023 15:06:19
No to chápu, ale když se tam dá třeba více toho mléka, tak těsto bude hodně řídké. To rozpětí mléka na půl kila mouky od 200 ml do 250 ml mi právě přijde velké. I to množství tuku má asi vliv na hustotu těsta, ne?
|
neznámá | 91073 |
21.12.2023 14:58:32
Vánočku dělám "vod voka", stejně jako většinu kynutého.
Ale dle mého je pomalu než recept důležitější postup. Jak píše Len, málo droždí, spojit suroviny krom másla, máslo povolené ne roztopené a pomalu zahnětávat do těsta, hnětat "na okénko" a hlavně dát vánočce čas. A péct v zapařené troubě. |
Monika | 123907 |
21.12.2023 14:58:07
Tak záleží, co komu chutná,neexistuje jedna ideální vánočka přeci... Vláčnejsi asi znamená víc tuku, my třeba dáváme 1/3 sádla (celkem 100 g). Cukr podle toho,jak moc jí chceš sladkou ...
|
Jerry G. | 159407 |
21.12.2023 13:32:55
Neporadim.. muj deda byl vyuceny pekar. Bohuzel nemam jeho recept na vanocku. Vim, ze tam daval drceny badyan.
|
Jerry G. | 159407 |
21.12.2023 13:32:53
Neporadim.. muj deda byl vyuceny pekar. Bohuzel nemam jeho recept na vanocku. Vim, ze tam daval drceny badyan.
|
Len | 108740 |
21.12.2023 12:57:51
PRo me je nejdulezitejsi ve vanocce malo drozdi (delam z omladku) a polohruba mouka, nebo polohruba michana s hladkou, nikdy ne jen hladka.
Delam recept z Apetitu vylepseny o ten omladek. Omladek: 200g mouky 200g mleka napul s vodou 5g kvasnic lzicka cukru Nechat vykvasit. 300g mouky 120g cukru 50g vody 5g soli 3 zloutky 100g masla strouhana citronova kura strouhany muskatovy orisek Rozinky nalozene v Baileys Vymichat testo bez masla do okynka, pak pridam maslo, nakonec rozinky. |
Hanka-1978 | 115978 |
21.12.2023 12:45:01
Tak si tak projíždím různé recepty na vánočku a docela mě mate, že se poměrně hodně liší v množství surovin. Základem je 500 g mouky, to je všude stejné, ale pak jsou velké rozdíly např. v jednom receptu 80 g másla, v jiném 125 g másla. Množství mléka je od 200 ml až po 250 ml, stejně tak množství cukru od 90 g do 120 g, což jsou podle mě docela velké rozdíly, hlavně v tom másle. Chtěla bych najít opravdu zaručený recept na vláčnou vánočku. Máte prosím nějaký takový?
|
Senedra | 14756 |
12.12.2023 18:44:29
Hlavně, jak jsou tmavé, tak se pekelně blbě zjišťuje.jestli jsou už hotové. Většinou jednu sundám z plechu a posuzuju. Když se zadaří, tak z těsta udělám i rohlíčky ( a když mi zbyde citronová poleva, tak v ní namočím konce) a na tácu to pak vypadá, že máme víc druhů.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.