| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

17.8.2016 18:47:22 kachna_

Povidla

Pročetla jsem Internet a zjistila, že existují dva základní švestkově názorové proudy
1. - přidej tam rum, cukr a citron, zavíčkuj, otoč
2. - vem jen a pouze švestky, udělej z toho co nejtužší hmotu (potřebné množství unípni a rozvař s vodou na plotýnce, případně dokořeň) a vydrží to roky i v hrnci nezavíčkované

Ale já bych ráda udělala takového hybrida - vrazila tam trošku rumu a cukru, aby to bylo poživatelné bez úprav.
Nezplesniví mi to, když to konzistencí bude tuhé?
Druhý dotaz, mohla bych spojit dvě várky? mám nádherný kameninový hrnec na povidla hotová, ale z jedné várky ho nenaplním a mám jen jeden hrnec a hořák, kde to mohu udělat.
Díky moc za rady a nápady.
Pečená a jiná povidla dělat nechci, nejdou mi.
Odpovědět
Průběh diskuze (7 názorů)
Téma: Povidla kachna_ 17.8.2016 18:47
*Re: povidla wer 17.8.2016 19:17
*Re: povidla Stáňa * 17.8.2016 20:19
**Re: povidla wer 18.8.2016 6:3
*Re: povidla withep 17.8.2016 20:40
**Re: povidla kachna_ 18.8.2016 9:4
*Re: povidla Bouřka 17.8.2016 21:8

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.