Přidat odpověď
Pročetla jsem Internet a zjistila, že existují dva základní švestkově názorové proudy
1. - přidej tam rum, cukr a citron, zavíčkuj, otoč
2. - vem jen a pouze švestky, udělej z toho co nejtužší hmotu (potřebné množství unípni a rozvař s vodou na plotýnce, případně dokořeň) a vydrží to roky i v hrnci nezavíčkované
Ale já bych ráda udělala takového hybrida - vrazila tam trošku rumu a cukru, aby to bylo poživatelné bez úprav.
Nezplesniví mi to, když to konzistencí bude tuhé?
Druhý dotaz, mohla bych spojit dvě várky? mám nádherný kameninový hrnec na povidla hotová, ale z jedné várky ho nenaplním a mám jen jeden hrnec a hořák, kde to mohu udělat.
Díky moc za rady a nápady.
Pečená a jiná povidla dělat nechci, nejdou mi.
Předchozí