3.6.2016 14:46:22 Sněhulka a sněhuláčci
Jedlé byliny, plevely, zeleninové natě atd.
Na idnes.cz je článek o jedlých plevelích. Moc konkrétních informací tam není, ale článek mě zaujal. Které z květin/plevelů/bylin běžně dostupných na zahradách konzumujete (začněme těmi běžnými)? Sedmikrásku, kopřivu, pampelišku... a dál? Dá se z pampelišky opravdu udělat salát, není to hořké, nevadí to bílé mléko?
O tomto tématu uvažuju také vždy, když kupuju zeleninu - například dnes moderní kulaté ředkve (je to kulatá ředkev nebo tuřínek? Nepoznám rozdíl.) Má to takové hezké zelené listí nahoře, které vždy vhodím a vždy si říkám, jaká je to škoda, že by se to možná dalo sníst. Aspoň uvařené jako špenát, když už ne syrové jako salát. Ale bojím se a tak to vyhazuju. Nebo třeba nať od mrkve, to se nejí, proč?
Plkací téma, pojďme si rozšířit své kuchařské obzory a trošku rozvířit stereotyp neustále stejných pokrmů a jejich zpracování, který každý doma má...
Odpovědět