Re: Zelenina v zimě
syrové zeleniny v zimě moc nejíme, pokud nastudeno pak:
- mrkvový salát (různé obměny s rozinkami, jablky, olivami aod.)
- salát z červené řepy (feta, balsamico, přírodní cukr)
- pomazánka z ředkve s fetou
- celerový salát s oříšky
- kysané zelí a jiné druhy nakvašené zeleniny
- sušená a zavařená rajčaty a jiné druhy naložené zeleniny (kukuřice, papriky, houby, česnek, cibulky....)
v zimě dávám přednost tepelně upravené zelenině, k večeři máme většinou nějakou hustou polévku, zeleniny dám více, část rozmixuju a pak už nemusím jíškou zahušťovat
jinak kromě nejrůznějších zeleninových jídel (případně s masem), kam opět šoupu "zimní" zeleninu, se dá např. mrkev a červená řepa "propašovat" do nejrůznějších placek a nákypů (s bulgurem, červenou čočkou) nebo taky buchet - např. perník se strouhanou mrkví nebo koláč s řervenou řepou a bílou čokoládou
Odpovědět