Re: Kvalitní potraviny
Těstoviny Ricossa, vaječné máme nějakou českou značku, ale nemůžu si za boha vzpomenout, každopádně není moc známá. Luštěniny prostě nějaké, u těch ta kvalita tolik nekolísá, akorát ty hodně levné ne, mají v sobě dost kamínků a zlomových částic.
Rýži jen Uncle Bens, manžel jinou nesní ;-). Má vcelku stabilní kvalitu, ale je to dost drahá značka, takže se občas najdou i padělky
Mléko od Olmy, máslo jakékoliv, jen musí být české. Jogurty a spol já Holandii, mažel má něco smetanového od Olmy.
Ryby kupuji nemražené v Kauflandu, mají tam teď takový jeden pultík. Jsou sice na první pohled drahé, ale zase velikost odpovídá tomu, co člověk dostane po uvaření. Šunku v Lidlu (mají 96%) nebo u řezníka. Jinak nad 90% mají i v Albertovi tu nebio. Ta BIO je paradoxně horší. Párky Ponnath vídeňské (nebio). Maso u řezníka, včetně drůbeže. Občas koupím selské kuře v Bille. Měli jsme i Bio kuře, ale senzoricky odpovídalo tomu selskému. Takže kromě dobrého svědomí, že se mělo před sežráním dobře, žádná výhoda.
Vajíčka obyč česká L z podestýlky.
Zeleninu z tržnice, bedýnkového systému nebo z Billy.
Odpovědět