Kaipa |
|
(1.8.2020 15:18:42) Kopíruji příspěvek, který jsem vkládala do Evžíčkovy diskuze: "Byli jsme 14 dní na jižní Moravě, minimálně jednou denně (oběd) jsme jedli v restauraci (večer jsme obvykle grilovali) a dobře jsme se najedli DVAKRÁT. A tím nemyslím opravdu výborně, to se nám nepovedlo. Bída, bída, bída. Asi založím téma."
Byli jsme v turisticky atraktivní lokalitě, ale sehnat slušnou hospodu byl problém. Jídlo průměrné (někde i podprůměrné), občas neuvěřitelné zážitky. Narazili jsme třeba na hospodu (velkou, na frekventované cyklostezce), kde měli jen jedno jídlo, a to smažák. Sedm dní v týdnu, na ceduli to měli den co den. Jiná restaurace - na nápojovém lístku litrový džbán vody za 49. Požádala jsem o půllitr kohoutkové vody, ale nešlo to, prodávají jen litr. Další hospoda - dala jsem si pečené kuře a poprosila servírku, zda bych mohla dostat místo rýže brambory. No nemohla, i když brambory měli na jídelníčku se sekanou, řízkem nebo s játry. A některé hospody vaří jen 4-5x v týdnu, prý nejsou lidi. Kam na dobré jídlo? Klidně dejte tip, třeba někdo využije.
|
*Kate* |
|
(1.8.2020 15:43:01) Byli jsme v červenci v západních Čechách a spokojeni jsme byli skoro všude, namátkou restaurace Selský dvůr v Novém Drahově, v korejské restauraci v Chebu, v Horšovském Týně v Zámecké restauraci ...
|
|
Monika |
|
(1.8.2020 16:12:45) Zrovna máme za sebou týden v Českém ráji, rovněž každý den oběd "venku", ovšem opravdová restaurace jen 2x ta samá - Kozlovna na náměstí v Jičíně. Tu můžu doporučit. Obědové menu (3 jídla, 1 polévka) za 130,- Kč všechna moc dobrá, i jídla z "běžného" lístku byla dobrá, samozřejmě o něco dražší. Jinak jsme jedli shodou okolností spíš ve "stáncích" v kempech (u Jinolických rybníků, v Sedmihorkách) nebo na koupališti a v takové "polorestauraci" na Troskách. Trosky byly jasně nejdražší, jinak nabídka všude podobná, najíst se dalo, taková ta klasická jídla, hodně smažená nebo sladké knedlíky, grilované kuře, v Sedmihorkách ale třeba i šunkofleky, ovšem ceny podobné jako na tom jičínském náměstí a porce menší ... Na obsluhu si tedy stěžovat nemůžu, všichni byli ochotní a příjemní, nemáme žádný špatný zážitek. V červenci jsme jedli v Třeboni, kde by se sice hodilo dát si kapra, ale děti chtěly do indické restaurace a byla to super volba, jídlo velmi rychle hotové (ono tedy taky jde ve skutečnosti o "hotovky"), výborné. Potom jsme jedli v Telči, v malé restauraci mimo náměstí a v Pelhřimově, bohužel ani v jednom případě si nepamatuju názvy restaurací, jidlo bylo ale pokaždé dobré (nešlo tedy o žádnou zážitkovou gastronomii), obsluha výborná, ceny přiměřené (cca 150 - 200 Kč za jídlo s přílohou). Myslím, že stále platí, co dřív, že tam, kde se střídá veliké množství turistů, se nijak zvlášť nesnaží vařit dobře, vědí, že prodají cokoliv a nevadí, když se lidé nevrátí, však přijdou jiní. Na "normálních" místech se myslím snaží o hodně víc ...
|
Vranice |
|
(1.8.2020 16:32:45) Když jsme projížděli Jičínem, těšili jsme se na jídlo v restauraci U dělové koule, bohužel v dubnu skončila. Doufám, že ještě funguje expivovar v Hořicích, ten můžu doporučit.
Nedávno jsme obědvali v Sadské 67, jídlo dobré, obsluha milá, ale čekali jsme dlouho, i když byla téměř prázdná hospoda.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(1.8.2020 18:29:36) Moniko, já myslím, že úplně neplatí ani tohle, že by se v exponovaných místech nesnažili a v zapadlých ano. Podle mě je to čirá náhoda, jaký podnikatel se kde objeví. A také je věc názoru, co kdo považuje za dobré jídlo, co kdo považuje za dobře prodejné. Řetězce jako Kozlovna (Švejk, Srdcovka, Husa ..) jsou fajn, to je podle mě záruka slušného standardu, když člověk tápe v cizím místě.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(1.8.2020 16:14:00) U modré kočky Votice. Výborný jídlo i obsluha.
|
|
Okolík |
|
(1.8.2020 17:27:50) Můžu doporučit restauraci Zelený dům na Božím Daru, Dianu v Karlových Varech a také motorest U husára - Hrušky, někde cca u Břeclavi, kousek od D1. V tom posledním jsme byli asi před 3 roky, tak nevím, zda je tam stále tak příjemně.
|
|
Persepolis |
|
(1.8.2020 18:06:25) Uz několik let chodíme pravidelně do Botta Café, mají pobočky v Jilemnici a Vrchlabí, pokud byste se někdy ocitli v Krkonoších. Obědové menu je trochu dražši než je v našich krajích obvyklé, tak 180-200 Kč(a to bez polévky), ale vždy si výborně pochutnáme, ještě se mi nestalo, že bych se zklamala.
|
CisloPi |
|
(1.8.2020 18:37:14) Botta Cafe potvrzuji.
|
CisloPi |
|
(1.8.2020 18:45:12) Jinak namátkou doporučuji také U koně na Kokořínsku, penzion Hájovna Věstonice, Tvrz Orlice u Letohradu, Šupina a Šupinka v Třeboni.
|
Martina, 2 kluci |
|
(1.8.2020 19:26:10) Vidíš a zrovna poslední dvě já znovu nemíním navštívit. Tvrz Orlice - strašný personál, možná dobrý kuchař,ale skrz neochotnou obsluhu se k jeho výtvorům probojovat nedalo. Ten den odcházelo poměrně dost naštvaných lidí, a to jsem tam strávila cca 15 min hloubáním, kdy si nás v napůl prázdné hospodě všimnou. Šupina mi přišla jako velkovýrobna standardu, chybělo mi cokoliv navíc. Obecně - v bufetu u cyklostezky nekňučím nad klobásou a v restauraci na náměstí si všímám personálu i kuchyně a nejdu podruhé, pokud mě zklamou. Jsem ochotná psát pozitivní i negativní recenze.
|
CisloPi |
|
(1.8.2020 19:31:09) No jo, neschopná obsluha zhatí i kuchařské umění. Já si na té Orlici nemůžu stěžovat, byli jsme tam vícekrát a vždy OK. Ale máš pravdu, že dobrá klobása ve stánku u rybníka mnohdy stačí. Mě spíš vadí ta "z mrazáku do friťáku" jídla za přemrštěné ceny v turistických zónách.
|
Martina, 2 kluci |
|
(1.8.2020 19:39:12) To mám stejně, ale kluci "z mrazáku do friťáku" na cestách vítají, je to bezpečné = unifikované jídlo, vždycky je chci zabít už při objednávce
|
|
|
|
|
|
|
Lei |
|
(1.8.2020 18:07:28) Doporučuji: - restauraci Na Stodolci ve Chřibské - Doubickou hospodu v Doubici kousek vedle - Pizzerii Garofalo Kadaň - dobře jsem jedla v Republice v Chomutově a jednou jsem byla na akci, kde dělali catering a taky to bylo vynikající, ale jsou to už dva roky - v Praze třeba Dish (hamburgery)
Jinak se většinou setkávám s průměrnou až podprůměrnou kuchyní, je to škoda. Nejvíc mě drtí taková ta průjezdní místa, kde vědí, že většina návštěvníků přijede jen jednou. Posledně například restaurace v Dubině při sjíždění Ohře. Kuře krvavé, bramborové knedlíky s uzeným masem nedobré, ovocné knedlíky polité snad olejem či čím, děti to odmítly jíst. A jídlo nebylo levné. Kafe příšerné, ale tak kavárna to nebyla, takže to člověk mohl čekat.
Občas sleduji Gastromapu nebo nakouknu do Gourmetu.
|
|
Dari79 |
|
(1.8.2020 18:13:05) Je i spousta facebookových stránek, které se na toto zaměřují...
Já mám přehled v našem regioně, určitě se umím dobře najíst.
V cizích lokalitách je to holt o náhodě, pokud nemáte reference... Občas překvapí...
Posledně překvapili mě v motorestu (nevím, jak se jmenuje) u nájezdu na D1 na 90 km (směr od Pelhřimova, po pravé ruce), kde jsem se stavila jen z důvodu velkého hladu, polévka byla sice slanější, ale hlavní jídlo bylo vynikající a za vše - polévka, jídlo a kofola - jsem platila 135 Kč. Určitě se tam stavím znovu, až budu hladová na D1, je to fakt hned na exitu a velmi mile mě překvapili chutí i cenou.
|
Lei |
|
(1.8.2020 19:38:26) Melikana?
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(1.8.2020 18:13:36) Bída. Ve velkých městech se dobré jídlo najde, na venkově najít restauraci, kde umějí vařit, se rovná zázraku. Většinová česká restaurace nabízí kusy opečeného masa s kusy opečených brambor, případně hotovky typu guláš svíčková. K tomu jako variantu smažák, misku špatně ochucené syrové zeleniny, palačinky, případně rozmrazené marmeládové knedlíky. Vrcholný módní hit je grilovaná zelenina, to už je "něco". Mně už je líto peněz za takové zážitky, kolikrát si raději sním toust někde na pařezu.
|
Ropucha + 2 |
|
(1.8.2020 18:20:47) A ještě dodám, že za kvalitní jídlo ráda zaplatím, nepotřebuji žádné sociální ceny. Ale chci dobré jídlo. Předražená nekvalita mě spolehlivě otráví, to pak opravdu dám přednost kusu chleba.
|
|
|
MUMIE |
|
(1.8.2020 18:26:12) Panenský Týnec - Penzion na pile Kousek od Františkových Lázní - Selský dvůr Hodonín - U piráta Třinec - Gutská bašta, Slezská krčma Frýdek-Místek - U křivého psa Zlín - U Johana
Všude tady jsme se výborně najedli.🤤
|
MUMIE |
|
(1.8.2020 18:33:13) Ještě přidávám Lukov - Pizzerie u ledňáčka.
|
Karkulína |
|
(1.8.2020 21:46:14) A když už jsme na Zlínsku, přilepím se sem a přidám restauraci U Tonka ve Vizovicích a pizzerii Vito ve Slušovicích.
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(1.8.2020 19:24:13) Namátkou mě napadá, kde mi v poslední době chutnalo:
Kafé Fara v Klentnici Pizza Café v Řevničově Mexická restaurace v Lounech U Travise v Olomolouci
A určitě si ještě vzpomenu.
|
Vaclavka |
|
(4.8.2020 13:35:56) Půlko, kde je v Lounech ta Mexická restaurace? Jezdíme přes Louny s kamarádkami cca 1 x do roka, před lety jsme chodily ke Kaliku, ale to už je dlouho zavřené. Teď máme dobrou zkušenost U Žida.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(4.8.2020 13:46:43) v Lounech doporučím restauraci Černý kůň, kousek od žatecké brány - dobře vaří a mají výbornýho guinesse a taky mají zahradní restauraci, chodí se tam zadem z ulice Na Valích a moc pěkně se tam sedí
|
|
|
|
Su-elin |
|
(1.8.2020 19:50:57) Někdo tomu nevěří,ale my už roky hledáme restauraci v Plzni ! V krajském městě! Když se nám to někdy někde povedlo,zklamali nás hned příště,prostě nenajdeme,nosí člověk peníze za něco s čím není spokojen.
|
luthienka |
|
(1.8.2020 20:30:31) V Plzni je to fakt bída.... chodíme do Ranga, Pulcinelly, Budina ( vše středomořska kuchyně). Jinak se občas dá Mansfeld, Lékárna. A to je vše. Na oběd v týdnu můžeš zajít ke mě - Rosemary bistro;-)
|
Lonai |
|
(2.8.2020 23:23:43) Na Borech u zastávky tramvaje? Tam chodím často a jídlo je moc dobré. Jako občasné přilepšení k menze ideální
|
luthienka |
|
(4.8.2020 0:32:15) Ano, to jídlo vařím já . A synek šéfuje za barem... díky za návštěvy.
|
|
|
|
Su-elin |
|
(1.8.2020 23:08:31) luthielko,kde to je?I v týdnu bych ráda něco objevila,ale i na ,,nedělní oběd" Nejde jenom o to jak tam vaří,ale když ti v jedné z nejvyhlášenějších provozoven nacpe číšník hlavní jídlo na stůl pár vteřin po tom co ti přinesl polévku,takže ji do sebe horkou házíš ,aby to další nevystydlo....To je jenom příklad snad se platí proboha taky nějaká úroveň.
|
|
|
Lída+2 |
|
(1.8.2020 19:58:08) Za poslední týden
Velvary- Hostinec na Sladovně, obr porce, s vodou žádné problémy navíc za 0. Mají v jídelníčku zajímavé jídlo: velvarsky čurbes, syn se tu chechtá ještě nyní.
Jičín- U Šamana příloha vyměněna, voda 4dcl za 10kc, jídlo bylo rychle na stole
Jsem moc dlouho nikde nebyla.
|
|
mabela |
|
(1.8.2020 20:10:00) Jižní Morava je super, jídlo téměř vždy skvělé, ale já nikdy nejdu do neprověřené hospody, restaurace, kavárny… Lednice-Hraniční zámeček, výborná je i kavárny přímo v Lednickém zámku Hustopeče-amande Pavlov-hotel pavlov, Sousedi Kletnice-caffe Fara Velké Pavlovice-Šlechtitelka, na náměstí je i naprosto skvělé pekařství Bořetice-bistro Dvorek
Jižní Čechy Písek nejlepší indická restaurace-Tandoor České Budějovice-Brio atd...
|
Půlka psa |
|
(1.8.2020 20:20:36) Teď jsem si vzpomněla, že na začátku prázdnin měli na Faře zmatenou obsluhu. Nepamatovali si vůbec nic, ale ono to asi bylo tím, že tam měli nové brigádníky a byli tam první den. Z předchozích návštěv si nic takového nepamatuju. Mně to teda až tak nevadí, bylo to celkem roztomilý.
|
susu. |
|
(1.8.2020 20:55:59) Teda já zrovna caffe Fara moc nemusím, ceny dost astronomické, pro mě suroviny často podivné a za ty ceny občas jen velmi málo. Jééééžiš, vybavuju si jakýsi salát z pampelišky se dvěma mini kousky polysterenového chleba, odcházela jsem zcela hladová a naštvaná a jakousi limonádu z levandule, absolutně bez jakékoli chuti.
|
Okolík |
|
(1.8.2020 21:46:37) Přijde mi, že v Café fara se hrozně zhoršili. Byli jsme tam asi 2 roky poté co otevřeli. Loni jsme jeli přes Pálavu, tak že se tam stavíme na oběd. Naštěstí jsme se předem koukali na jídelní lístek. No a nevybrali bychom si, stavili jsme se v Hruškách, již dříve zmíněných ...
|
Ráchel, 3 děti |
|
(1.8.2020 22:42:00) já měla Faru taky raději v začátcích...
|
|
|
|
|
Lei |
|
(1.8.2020 22:11:28) Jj, v Amande jsem si pochutnala!
|
|
|
susu. |
|
(1.8.2020 21:13:36) Mně obecně ta smažená klasika a hotovky, nevadí a většinou bývají docela dobré.
Víc mi vadí, když si restaurace hraje na "něco lepšího" a já si pak z jídelního lístku nic nevyberu, protože je to samá "pampeliška, levandule, kozí výrobky, exotické suroviny,... Při výběru mezi salátem s kozím sýrem, pohankovým rizotem a cuketovou polévkou,... jaksi zklamaně odcházím.
O dovolené mě příjemně překvapila Hradní krčma na Křivoklátě, sice smažená klasika, ale dobrá a rychle. Rozpačitá jsem byla z asi lepší restaurace v Parkhotelu v Průhonicích, jídlo bylo dobré, to jo, ale ty společenské tanečky okolo mě unavovaly, celé jídlo nám trvalo tak 3x dýl, než jsme chtěli. Tradičně býváme spokojení na Bunči v Chřibech a z restaurace Mlýn??? na Velehradě.
Naopak velký problém jsme měli na Šumavě, tam večer chcípl pes, všichni jedli v hotelu nějakou formu penzí a najíst se jen tam samostatně cestou do našeho penzionu byl velký problém, obyčejné hospody zavíraly.
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(1.8.2020 22:36:26) Boučkův statek v Malé Skále. Je tam vždycky narváno, ale má to jaksi důvod Ve Vrchlabí Kavárna 7 štítů - slané a sladké palačinky, prima koláče. V Třeboni Šupina, je to poněkud dražší, ale fakt dobrý. V Polích, Číčovice. Nebespán, Kašperské Hory. A naše super oblíbená Jureček v Říčanech, super poměr cena - výkon a vždycky milá obsluha.
|
Ráchel, 3 děti |
|
(1.8.2020 22:45:21) jo a ještě Vimperk - moje oblíbená Kavárna ve skále a restaurace Vodník
|
|
K_at |
|
(1.8.2020 22:56:43) Boučkův statek, ty romantické večery v mých náctiletech!
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(2.8.2020 17:06:31) Šupina byla hitem tak před 20 lety, pak se hodně zhoršila.
|
Ropucha + 2 |
|
(2.8.2020 20:01:33) Inko, ano, před dvaceti lety to byl absolutní hit daleko široko, dnes už je více konkurence, ale stále je to podnik, který je téměř stále plný, a to z velké části na rezervace, nikoliv jen průtokovými turisty. Nevaří špatně.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(2.8.2020 20:12:59) Špatně nevaří, ale jsou tam lepší. A mimo rybích je v Třeboni ještě dobrá řízkárna Kopretina.
|
Ropucha + 2 |
|
(2.8.2020 20:28:43) Inko, tak řízky jdou mimo mě, ale je to možné. Dneska máme jiná měřítka než před dvaceti lety, máme více zkušeností, tehdy bylo všechno zjevení.
|
|
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(2.8.2020 20:58:49) já tam byla před dvěma lety a fakt mi tam chutnalo
|
Marika Letní |
|
(2.8.2020 22:51:42) Mě šupina před asi 3 lety zklamala. Jak tam mají vždy plno protože jsou v tipech no. 1 v Třeboni tak je obsluha hodně slabá. Nemusí se snažit. Žijí z minulé slávy. Nezájem o hosty. Ještě tak cizí řeč je lehce probere a jinak nic. Jídlo žádná sláva. Už tam nechodíme. V Třeboni jsou lepší restaurace.
|
|
|
|
|
Fern |
|
(1.8.2020 23:26:22) velmi chabá úroven,pracují tam jen sebestřední pitomci mám ten dojem,kteří se člověku snaží vnutit to,co nechce. Kolem půlky července jsme byli v brně v restauraci Butchers,prý vyhlášená a že dobře vadí.No tak dala jsem si vepř.panenku s hříbkovou omáčkou a grilzeleninu.Když si ještě ted vzpomenu na tu omáčku,tak se mi zvedá žaludek-byla jako sulc,gril.zelenin byla téměř o samé gril.paprice,no ale tak dobře,konzumace bez poznámek. Pak přišla na řadu káva - ptám se jasně: máte ledovou kávu,myslím studenou kávu se zmrzlinou vanilkovou a šlehačkou?Odpověd byla,že ano. Čísník donesl šílenou kávovou pěnu,kde kdesi v hlubinách se nacházel kopeček zrmzky.Nenávidím napěněnou kávu,tak jsem se hned ozvala,že o kávové pěně nebyla řeč - on prý: tak chvíli počkejte (jako než se ta pěna slehne,-ale to byl fakt řádná sklenice,asi bych na to čekala doted - AZ se SLEHNE pěna,dřív by to se mnou šlehlo.).Nakonec mě to tak vytočilo,že jsem mu rázně řekla,že tohle jsem si fakt neobjednala, tak to dotřeně odnesl a pak fakt přinesl,co jsem chtěla,a to muselo být kolem toho tolik keců,no fakt neskutečný.Prostě takoví samolibí frajírci,zvyklí,že zákazníci zdlabou všechno, no předvedla jsem jim,že občas holt mohou narazit.Kreténi.
|
Ropucha + 2 |
|
(2.8.2020 0:14:04) Fern, já ti nevím, proč hned vidět zlý úmysl? Tohle je prostě spíš nedorozumění, ony se kávové nápoje u nás v různých podnicích dělají různě, tyto studené obzvlášť. Holt to dělali jako frappé a netušili, že ti to bude tolik vadit. Já už jsem poučená spoustou takových příhod, předem se ptám na všechny detaily a detailně si žádám. Samozřejmě, že existují motáci, kteří prostě neumějí, ale rovnou plošně nadávat je zvláštní.
|
Lei |
|
(2.8.2020 7:52:25) Ano, asi to chce si dopředu říct, že frappe ne (taky mi nechutná ;-)). V kavárnách to mívají rozdělené. U nás třeba v cukrárně dělal majitel ledovou kávu jako dvojité espresso, ve skle, s kostkami ledu. Bez zmrzliny, bez mléka. Že prý to takhle pil někde...v Řecku? nepamatuju se. Každopádně v těchto vedrech musím říct to bylo super osvěžující. Když zmrzlinu s kávou, tak si říkám rovnou o affogato, a když vidím, že jde o podnik, kde by tento termín nemuseli znát, dávám si espresso a kopeček zmrzliny zvlášť .
Jinak ale souhlas s F., že obsluha jede v módu “však oni to sní / vypijí”. Posledně si kamarád objednal vepřový řízek s vařeným bramborem a číšník byl udiven, když se ohradil poté, co mu přinesli kuřecí s americkým. Že prý řízek jako řízek.
|
Lída+2 |
|
(2.8.2020 8:29:12) Lei. Já to doma, dělám roky podobně.
Káva maličká z kavovaru, hodím k tomu kostky ledu a mixuju.nekdy s trochou mléka. Hodim to do velké sklenice. Na to lžíci zmzliny. Drží nahoře. Syn to takto rád.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(2.8.2020 9:05:48) Lei, tak to se mi ještě nestalo, že by spletli objednávku a očekávali, že to nebudeme řešit. Pokud se vzácně stalo, že spletli, omluvili se a napravili. Pokud bych mohla zobecnit nějaký nešvar stran obsluhy, tak je to laxní přístup a špatná organizace práce, to se pořád ještě objevuje.
|
|
Kivík |
|
(2.8.2020 9:40:10) Já se v kávách nevyznám, měla jsem za to, že ledová káva je prostě káva se zmrzlinou. No a jednou mi přinesli bez zmrzliny s ledem a to mi nechutnalo, taky to bylo spíš napěněné, asi teda frappe? Od té doby vždycky specifikuju, že led ne, zmrzlinu ano Ale i v tom je rozdíl, někde donesou horký kafe a zmrzlina je hned rozpuštěná a ani to neosvěží, jinde zase donesou rovnou studené kafe,což takhle v létě je lepší.
Ještě jsem si vzpomněla na roztomilý zážitek z nové kavárny v nedalekém OC. Byla to taková ta, co vám udělají dýňové kapučíno se skořicovou pěnou a tak. Obsluhovali dva teenageři, odhadem kolem 16 a 18 let. A přišla paní a že by si dala turka. Neměli a ještě ani chudáci nevěděli, co to je Tak jsme jim vysvětlovali, a nakonec to šlo, dali kafe do přístroje, spařili to nějak a naúčtovali jako americano
|
|
Martina, 3 synové |
|
(2.8.2020 10:50:42) říct, že frappe ne (taky mi nechutná ;-))
Mně chutná jen v Řecku, tam jich vypiju spoustu - a každé děcko v otlučeném stánku zvládne výbornou. V tuzemsku mi vyplodí i v nóbl kavárně leda obraz bídy a utrpení.
Nevím, čím to je - příprava je tak jednoduchá, leda kafem? nebo atmosférou?
|
Ropucha + 2 |
|
(2.8.2020 10:56:58) Martino, v Čechách jsem na dobré černé frappé narazila přesně jedenkrát. Ale já klidně vypiji i méně dokonalou napodobeninu, pokud to není sladké, lepkavé, připravené z nedobré kávy.
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(3.8.2020 9:09:49) "asi to chce si dopředu říct, že frappe ne"
Lei, tenhle přístup mě, jakožto zákazníka, docela nasírá... já přece nemusím vědět, co jejich podnik nabízí a jak tomu říká... já řeknu co chci, popíšu to a číšník mi nabídne varianty, co umí a popíše je mně a dohodneme se... číšník musí umět rozpoznat, jestli chci ledovou kávu, kávu se zmrzlinou, vídeňskou kávu se zmrzlinou, frappé, kávový koktej nebo kávový shake... všechno se to dá schovat pod pojem ledová káva... já jsem na kafe vybíravá, takže když objednávám kde to neznám, hlásím, že chci "co největší podíl mléka, žádná sladidla, žádná rostlinná smetana, žádná zmrzlina, žádná šlehačka, žádné sirupy" - kolikrát musí obsluha lovit v paměti, abych náhodou nedostala sojové cafe latté (a já jsem ve výsledku nejspokojenější, když dostanu espresso do velikého hrnku a k tomu konvičku mléka )
|
|
|
|
Fern |
|
(2.8.2020 10:32:29) No ja jimto detailne vysetlovala prave a navic jsem se jasne vyjadrila,ze penu v zadnem pripade,nacet cisnik ze dobre,nejak vam to udelame.
Bylo by mi milejsi,kdyby rekl na rovinu,takhle to nedelame a neni dal o cem diskutovat.A ne se snagit za kazdou cenu vnutit svoji verzi.
|
Ropucha + 2 |
|
(2.8.2020 11:03:33) Fern, nojo, tak holt asi nižší chápavost, u číšníka nebo u toho, kdo kávu připravoval, stane se. On všude není personál zběhlý v oboru a lze narazit na různé "experty", to každopádně.
|
|
|
|
|