Přidat odpověď
Libíku, buzeraci, kterou znám z popovídání konkrétnich hospodářů a která je často víc neformální, prodeje ze dvora jsou oficiálně povolený, ale v těch konkrétních případech, který znám, se na prodej ze dvora zavěsí finančák a pravidelně kontroluje, jestli to dělaj všechno superpředpisově a při tý příležitosti jestli dělaj superpředpisově taky všechno ostatní. Takže se na to je lepší vykašlat, protože s papírováním plus s těma kontrolama a vším, co se s tím stráví, je lepší to nedělat. Možná to jsou nářky, možná ne, nechce se mi to rozepisovat, protože oni mi to popisujou, často víceméně rezignovaně, asi tak jako že prší a je bláto, ale dost konkrétně na to, aby to znělo přesvědčivě. Já to ovšem už nedovedu podat, protože v tom nežiju a nechci se pouštět do nějaký argumentace, že finančák jen dělá, co dělat má.
ČOIka chodí taky, k někomu třeba i dvakrát do měsíce, vysloveně na udání, ale ty se omlouvaj, že prostě musej, i když věděj, že se už napohled od minula nic nezměnilo a už ve dveřích se prej omlouvaj, že votravujou - znám z více míst, ale geograficky omezeně.
Předchozí