to bývá největší oříšek pro nás - když někde jedeme autem, natrefit na nějakou otevřenou hospodu a aby tam vařili... zkušenosti z jižních čech, teď kolem orlíku - hospoda mají krásný štíty, ale v jedné nevaří, druhá otevírá v neděli v 6 večer, v další jim nešel proud (a na meníčku jen guláš, rybí prsty a boloňské špagety)...
ale zase musím říct, že když už pak najdem, málokdy odcházíme nespokojení (čteme teda jídeláky nejdřív zvenčí a když se nám nezdají, dovnitř ani nejdem)
aktuálně (psala jsem vedle) příjemná zkušenost z Milína, na podzim v Kouřimi super králičí kaldoun, zámecká restaurace v Nových dvorech, Tex Mex na Budech v Mukařově, Černokostelecký pivovar v Kostelci n.č.l. (tam teda neumí špenát, ale jinak vaří moc dobře
), naprosto unikátní fast food Kalimero v Kolíně, úžasné hotovky a vyhlášené řízky od Matoušků v Kondraci (nikde jinde jsem nezažila, že se stojí přes oběd fronta na volný stůl)...