Přidat odpověď
V Horní Dolní jsou sice vstupní náklady nižší, ale kšeftů míň a i kdyby tu hospodu vlastnil kuchař se servírkou a neměli zaměstnance, pokud je v dědině 300 lidí, kolik asi uvaří těch porcí, že. A pivo taky nemůžou předražit, protože by si dědci sedli na lavičku s lahváčem nebo ucucávali jedno celý večer.
V Praze jsou vyšší vstupní náklady, ale je tam cvrkot, takže pokud je restaurace, kde se dobře vaří, finančně únosná, určitě má ve výsledku o dost vyšší zisk než v té na náklady levné Horní Dolní.
Když se podíváte, jaké jsou kde průměrné mzdy, bude vám hned jasné, že na Moravě se mnohem míň lidí jde najíst "ven", většinou si, to, co máme rádi, uvaříme doma. A pak nám ani nevadí, když si jednou za čas dáme na cestách ten smažák, protože doma si ho neděláme.
Předchozí