propiska |
|
(4.7.2014 11:55:40) Jedeme na dovolenou na samotu u lesa, do chatičky kde je jednoduché kuchyňské vybavení. Měla jsem v plánu předem navařit ale je tam pidi lednice s mrazákem a tak jsem čistě náhodou našla na netu že se dá zavařovat i hotové jídlo. Nemáte někdo zkušenosti co vše jde a čemu se vyvarovat??? Našla jsem jen doporučení nedávat maso s kostmi, ale jinak že se může všechno. Ještě nemám sepsaný jídelníček ani nakoupené suroviny,ale nerada bych vařila 2 dny a pak aby se to zkazilo nebo rozvařilo a my byli o hladu. Se zavařováním moc zkušeností nemám, max občas když dostaneme přebytky, okurky, třešně apod. Mám ale nový elektrický zav. hrnec tak by to mělo jít dobře. Děkuji všem
|
Raduza |
|
(4.7.2014 12:05:21) Zavařuji jen kuřecí prsa na kostky (trochu papriky), plecko na kostky (taktéž s paprikou) a peču hovězí (pak ho nakrájím na plátky do sklenice). Ve sklenici ho zaleji šťávou z masa, zavařím hodinu jeden den, hodinu druhý den. Takže se vlastně maso rozpadá . Mamka říká, že tam nesmí být mouka a kmín, že se to pak kazí. Někdo zavařuje všechno. Nikdy se mi nic nezkazilo.
|
|
Brita | •
|
(4.7.2014 12:09:13) Už jsem to tu psala několikrát. Zavařit lze v podstatě všechno, kvůli úspoře místa jsem to dělala tak, že jsem zavařila třeba základ na guláš a při přípravě zahustila hotovou jíškou(jinak polotovary absolutně nepoužívám, ale jezdili jsme na nestandardní dovolené a jinak to nešlo.) Zavářela jsem vždy hodinu dva dny po sobě, prostě si to tu hodinu probublávalo na sporáku a druhý den zase. Maso určitě vykostit. Zkazilo se mi za ty roky jedno jídlo z mnoha, ale to proto, že jsem si nevšimla poškozeného víčka.
|
Cimbur |
|
(4.7.2014 13:13:39) Když už cheš hotovky zavařovat, jakože já bych to nedělala, tak tak jak píše Brita, dva dny po sobě a důkladně. Kvůli botulismu.
|
|
|
propiska |
|
(4.7.2014 12:36:04) Děkuji všem, ještě mám čas tak zjišťuji jaké jsou možnosti. Budu sama s dětmi, bez auta, tak právě váhám, zda je jednodušší vést jen základní suroviny a vařit a nebo mít něco připravené. Navíc nevím jaké počasí bude a pak taky ve vedrech nebo za dešťů a chladu je i jiná chuť k jídlu.
|
|
propiska |
|
(4.7.2014 12:36:04) Děkuji všem, ještě mám čas tak zjišťuji jaké jsou možnosti. Budu sama s dětmi, bez auta, tak právě váhám, zda je jednodušší vést jen základní suroviny a vařit a nebo mít něco připravené. Navíc nevím jaké počasí bude a pak taky ve vedrech nebo za dešťů a chladu je i jiná chuť k jídlu.
|
|
|