ANITA..... |
|
(28.8.2013 9:19:45) Dnes jsem snídala sušenky jako každé ráno k snídani (např. chleba či rohlík mně fakt nechutná k snídani) a manžel prohlásil, jak jím nezdravě, že tělo ráno sušenku nezpracuje a že se mi ty cukry promění v tuk - to se mi nezdá, myslím, že naopak tělo sušenku ráno zpracuje, ale večer už ne. co myslíte? Musím si hlídat váhu, protože opravdu nejsem štíhlá jako z časopisu... Problém je, že mi chutná k snídani jen sladké...... přijde mi to lepší než chodit do práce ráno bez snídaně...... opravdu jsem vyzkoušela i rohlík namazaný a nemohu to pozřít......
|
Jarmilka. |
|
(28.8.2013 9:23:42) Jasně, že ráno sušenka nezdravá není, ale vybrala bych si nějakou, co není z bílé mouky, třeba ovesnou a k tomu třeba ovoce, banán, jablko nebo hrušku... Naopak se říká, ráno sacharidy a večer bílkoviny. A co myslí, že má v tom chlebu nebo rohlíku? Sacharidy.
|
Jarmilka. |
|
(28.8.2013 9:27:25) srovnej sušenky a rohlík , rohlík 25,2 g sacharidů na 100 g a sušenka 31 g na 100 g.
A manželovi oznam, že se sám ráno cpe sacharidama, rohlíkožrout
|
Viola |
|
(28.8.2013 9:33:15) Tak moment - otázka zní, jesti SUŠENKA je něco ve stylu ovesné bebe nebo jestli snídá 3 tatranky pěkně protřené tukovým chemickým krémem a přelité levnou nekvalitní tukovo-cukrovou čokoládou.
|
Jarmilka. |
|
(28.8.2013 9:34:17) Tak pozor, zrovna Horalky vyšly co do kvality tuků líp než Bebe...
|
Viola |
|
(28.8.2013 9:48:05) Tak to potěš.
|
|
|
|
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(28.8.2013 9:24:24) a jakou sušenku si snědla a kolik? jako bebe dobré ráno? nebo nějakou ttrošku? pokud si hlídáš váhu a máš ráda sladké - tak co třeba ovesnou kaši? já ji dělám v mikrovlnce, trvá to asni ne 3 minuty.. doplníš ovocem, medem, ořechy.. nebo moje prostřední ji jí s grankem.. já ji kolikrát ani nesladím nic.. přijde mi to sladké už tak.. a vydrží mi to dlouho, nemám pak hlad.. a není to tak kalorické
jinak já sušku třeba spíš po obědě ke kafíčku, si ráda zakousnu sladké.. a ty bebe dobré ráno nebo ego cereals, nejsou tak hrozné.. když nesežereš dva balíčky.. ale pár..
nebo ještě mě napadá - bílý jogurt s banánem a medem.. to je sladké a já to miluju, nebo do toho pár těch bebe mini.. nebo tvaroh.. a já dost i sladím teď stévií - je to přírodní sladidlo aje prakticky bez kalorií..
taky se musím hlídat, nejsem ani tlustá, ale ani štíhlá jak reklama na hlad..
|
Jarmilka. |
|
(28.8.2013 9:30:47) Tak zrovna Bebe dobré ráno nevím, obsahuje přes polovinu bílé mouky a k tomu se dělá prý z kokosového oleje...
|
|
|
Viola |
|
(28.8.2013 9:30:14) Jíst každý den sladké (byť k snídani je to menší dietní pecka než k věčeři) mi přijde hrozné. Jíst denně jednu porci jídla sušenky/sladkosti, plné nejen cukru a tuku, ale i Éček a kdečeho, mi přijde zdravotně průšvih a pro člověka s nadváhou už vůbec špatně. Pokud by mi bylo zle či těžko z pečiva k snídani (argument "nechutná" mi přijde úplně mimo, to je jen zmlsanost a zvyk), tak bych hledala zdravější alternativu - třeba spařené ovesné vločky s bílým jogurtem, neslazené neochucené lupínky s bílým jogurtem... variant bez cukru, tuků a zároveň bez pečiva by se našlo víc. Argument, že člověku není dobře po pečivu k snídani bych i pochopila, mně je zas těžko a špatně po sladkých snídaních.
|
Jarmilka. |
|
(28.8.2013 9:33:40) No a co kdyby si sušenky pekla třeba právě z vloček? To ti přijde hrozné? Podle mě si i hubnoucí člověk může dát každý den sladké (dokonce MUSÍ, aby ěl dostatečný příjem sacharidů), jen jde o to, kolik. Pokud zakladatelka posnídá 30-50 g sušenek, čaj a jablko, tlustá rozhodně nebude.
|
Viola |
|
(28.8.2013 9:52:42) Pod pojmem sušenka, jsem si automaticky vabavila tohle: http://www.traffic.cz/cukrovinky/susenky-oplatky-piskoty/mila-rezy-50g-sedita.html O sušenkách z vloček a kvalitních surovin by se samozřejmě dalo diskutovat jako o přiměřené snídani.
|
|
|
Inka | •
|
(28.8.2013 9:36:06) Nechutná není dost dobrý důvod? Proč by měl člověk začínat den něčím co mu nechutná?
|
Viola |
|
(28.8.2013 9:45:28) Kdybych jedla jenom to, co mi vyloženě chutná, tak, s prominutím, žeru jak prase a taky vypadám jak prase. Kdybych jedla vyloženě to, co mi chutná, tak snídám půl kila plátečků šunky bez chleba, zapiju půllitrem mléčného sladkého jahodového či banánového koktejlu, zaplácnu to krémovou čokoládovou sušenkou, navrch nutelu, sázené vejce na slanině ... a pak půjdu umřít do roští, protože mi to sice chutnalo, ale bude mi z toho neskutečně zle. A vypadat budu jak almara. I u jídla člověk musí používat krom zmlsanosti taky rozum a špetka střídmosti nezaškodí. Zmlsanost je jen zvyk, zvyknout se dá i na zdravé jídlo, aby člověku začalo pocitově chutnat.
|
. . |
|
(28.8.2013 9:49:01) Violo tak teď nechápu, jestli jsi ještě stále zmlsaná, ale ovládáš se a jíš co ti nechutná, ale je to zdravé, nebo již si v tom levlu, že ti chutná zdravá strava?
|
Viola |
|
(28.8.2013 9:56:55) Nejím něco, co mi vyloženě nechutná, abych to do sebe tlačila z rozumu a u toho se mi hrůzou kroutily prsty na nohou. Spíš bych řekla, že zčásti jím věci pocitově neutrální (tedy ovládám se necpat se jak čuník) a zčásti mi už některé zdravější věci chutnaj víc než nezdravé, protože jsem si zvykla.
|
|
|
Inka | •
|
(28.8.2013 9:54:32) Neříkám se cpát jako dobytek. Ale nemohla bych snídat co mi nechutná. Třeba párky vejce nebo nějaký salám bych po ránu nepolkla.
|
Viola |
|
(28.8.2013 10:01:27) Ale z těch zdravějších věcí, co člověku zároveň chuťově nijak nevadí, se dá slušně vybrat. Tou zmlsaností jsem myslela to, že člověk by se neměl cpát denně sladkou hutnou mastnou sušenkou (jen proto, že mu chutná), ani dušenou mixovanou řepou (která by možná byla zdravá, ale chuťově hnusná), ale najít nějakou střední cestu jídla přiměřeně zdravého a přiměřeně chutného.
|
Inka | •
|
(28.8.2013 10:02:38) Já snídám jedině sladký nebo neutrální. Většino bílý jogurt s troškou skořice a do něj si nasypu otruby nebo vločky. Tak jednou týdně pro změnu kávový nebo čokoládový. Nejradši bych nějakou buchtu nebo koláč, ale to mám fakt výjimečně, když něco upeču, kvůli linii.
|
Viola |
|
(28.8.2013 10:11:24) Tak sladká snídaně by mě zabila. Jakmile doma není pečivo a z nouze snídám sladké a jogurt, tak mám až do oběda v břiše cihlu. Běžně snídám kousek chleba s tenoučkou vrstvou (tlustá mi HROZNĚ nechutná) margarínu a nějaký druh sýra či libovou šunku, k tomu denně 4 dcl mléka (bez toho nefunguju). Dnes jsem výjimečně (možná trochu prasácky) snídala chleba, mlíko a závitek z kyselé ryby s cibulí:) . Chápu, že tohle by zas zabilo jiné :) .
|
anemon |
|
(28.8.2013 10:32:04) Mě by zas nepotěšil ten margarin, není nad máslo.
|
Svynka |
|
(28.8.2013 10:51:47) anemon
|
|
|
|
Girili |
|
(28.8.2013 12:28:20) O-ou... Neboli, jak to mam ja, tak je to spravne a basta. Jestli mas ze sladkeho v brise cihlu, tak je spis s tvym travenim neco spatne. Spis bych pochopila ono - nechutna mi a jsem pak preslazena.
A margarin jako zdrava alternativa k susenkam? Nemam slov.
|
|
Lída+4 |
|
(28.8.2013 22:13:37) Violo, margarín?? To už si dám radši ten chleba suchej Když už něco, tak máslo. Margarín považuju za ohavnost.
|
|
|
|
|
|
|
|
Velšice |
|
(28.8.2013 10:09:47) Kdyby po mně někdo chtěl, abych jedla něco, co mi nechutná, raději bych to nejedla vůbec, nebo byla pěkně nasr..á hned od rána. Člověk má mít radost ze života a k tomu patří i radost z chutného jídla. Pro někoho je to sušenka, pro druhého rohlík s máslem, pro třetího zrní s jogurtem.
|
Viola |
|
(28.8.2013 10:15:17) Nepropaguju jíst, co člověku vyloženě nechutná, ale z věcí chuťově přijatelných si vybrat věci přijatelné zároveň zdravotně. Nepodřizovat se jenom tomu, co mi chutná a tudíž žít na párkově - nutelové dietě .
|
Alraune |
|
(28.8.2013 11:32:58) Zrovna párky a nutela jsou věci, které bych ráno vyzvracela, ale ovesná kaše teda taky :D
Mmch, když procházím zdejší diskuse, tak se nesmí jíst v podstatě nic, uzeniny jsou slané, taveňák taky, sušenky sladké, nebo z palmového oleje, rohlíky z bílé mouky... :D
Já osobně snídám banán, z důvodu žaludeční neurozy, ale všechny ty poučky imho musí vést postupem času k obsesi :D
|
. . |
|
(28.8.2013 11:50:13) Tak už dávno je prokázáno, že nejzdravější poživatina je pivo
Nicméně dle mého nejde o poučky, ale vysledovat, co člověku vyhovuje z hlediska jeho záměrů (pochutnat si, nemít těžký žaludek, mít dost energie, nepřibrat nebo přibrat, ...).
Zrovna minulý týden jsem k ranním vajíčkům přidala zeleninu, a všechny tři dopoledne při této variantě mi bylo blbě. Tak jsem zeleninu zase odkázala do jejích (od)poledních a večerních mezí. Jím jí docela dost a ráda a chci ji jíst kvůli zdraví a pocitu nasycení s minimem kalorií, ale poránu mi zjevně nedělá dobře
Jak tu někdo psal, že ho "betonuje" sladké poránu, tak mě zas pečivo (i celozrnné). A margarín chuťově nedám, i kdyby to byla nejzdravější flóra na světě (jestli se tedy margarínem myslí vše co se místo másla maže na pečivo a chleba).
|
Insula |
|
(28.8.2013 19:16:10) Tak dopoledne je lepší zařadit ovoce a odpoledne zeleninu.
|
|
|
|
|
|
|