Taky ráno nesnáším nějaké pečivo s sýrem nebo tak něco
Ale snídám kaše, hlavně ovesnou. Náhodou jsem při natáčení v Sama doma vyslechla povídání s nějakou paní (nevím, kdo to byl), která mluvila o výživě fakt zajímavě a upozorňovala, že pečivo k snídani není dobrá volba kvůli tomu, že po nocvi je tělo dost dehydratvoané a potřebuje tekutiny. A to suché pečivo je subjektivně vnímáno dehydratovaným tělěm sušší, než tělem hydratovaným (během dne), takže ráno pro zvládnutí toho pocitu si člověk cítí potřebu mnohem víc pečivo namazat máslem nebo jiným tukem, aby to dostal do krku.
A upozorňovala, že klasickou tradiční snídaní v našich zeměpisných šířkách byly vžy polévky a kaše. protože hydratují. nebo se to s pečivem dělalo tak, že se krájelo do mléka (později cikorky či kávy).
tak mě to podpořilo v kaších.
Snídám hlavně ovesnou - večer dám vločky do rendlíku, zaliju vodou, aby byly ponořené - přes noc nabobtnají a nasáknou. Ráno vstanu, doliju k nim mlíko, pustím plotýnku na stupe%n 3 a jdu si po svém - než se umyju a vymotám prcka z postýlky, tak se kaše akorát udělá (na 3 se mi bez míchání nepřipálí).