Chrysantéma |
|
(21.7.2013 11:59:40) Za mě mléko z automatu...nechat odstát,sebrat smetanu,pak převařit a při cca 40st.(tak,abys tam udržela prst,ale bylo dostatečně teplé) vmíchat jogurtovou kulturu...tu získáš,pokud si ponecháš trochu jogurtu z minulé várky...osobně v krabicovém mléku cítím sušinu...ale možná by nebylo špatné zkusit jogurt z mléka,které má krátkou trvanlivost...tam sušina není...Je to všechno tak nějak stylem ůpokus-omyl"...
|
Lída + 4 |
|
(21.7.2013 18:34:51) Chrysantémo, co v tomhle případě míníš tou "sušinou"??? IMHO píšeš blbosti.
|
|
Jahala. |
|
(21.7.2013 22:16:22) přesně na to jsem jaksi neměla sílu reagovat
|
Chrysantéma |
|
(22.7.2013 14:41:16) Přesto jsi reagovala...
Nicméně se taky zeptám...proč z krabicového mléka neuděláš tvaroh,kyšku...proč to nejde!?
|
|
angrešt |
|
(23.7.2013 22:15:53) Uděláš z něj tvaroh, proč bys neudělala? Jen to musíš zaočkovat kulturou.
|
Jahala. |
|
(23.7.2013 22:28:12) presne tak musis naocovat a je i tvaroch i kyska,kdyz tam ty mikroorganizmy zabijes tak je tam proste musis dodat. Omlouvam se, ze odpovidam pozde, ale vcera jsem nebyla vecer na Pc a dnes me to nenapadlo zkontrovat, az kdyz jsem uvidela angresta v poslednich prispevcich.
|
Chrysantéma |
|
(24.7.2013 8:07:31) A to je právě ono = převařené mléko z automatu "očkovat" nemusím...to jde prostě samo...
|
Jahala. |
|
(24.7.2013 8:27:18) ha mto je ono prevareni neni, technologicky totez jako sterilizace je tam presne dodrzena teplota cas pote rychle zchlazeni nedojde k dekontaminaci, toho doma na sporaku proste nedosahnes. Proste trvanlive mleko je primarne urcene k jinemu pouziti nez k vyrobe tvarohu a kysky, jezis mleko ktere do druhy dne neskysne byl sen mnoha hospodynek leta a ted kdyz to umime dikky, fyzice a technice, do drzovani postupu tak to zase vadi? No opravdu plati dej si pozor co si prejes nebo se ti to muze splnit. ostatne ja si teda uzivam to, ze si muzu nalit mleko do kavy i po tydeni dovole a nemusim kvuli tomu letet hned do kramu, ale proste na me to mleko pockalo v lednici
|
adelaide k. |
|
(25.7.2013 10:42:16) Jahalo, fakt je to mléko ještě po týdnu použitelné? Já vím, že vypadá normálně, už jsem to párkrát zažila, na to se neptám.
A rozdíl mezi "čerstvým" a "trvanlivým" vidím značný, to druhé je prostě chuťově hnusné (pro mě, teda).
|
Jahala. |
|
(25.7.2013 11:36:02) Adel, ja ho normalne pouzivam, nez /vetsinou leju mleko jen do kafe/ mleko vypotrebuju tyden to trva, nikdy se mi nic nestalo, to je pro me dukaz ze ano. u mleka je to jestli je pouzitelne krasne poznat.
Jinak ja trvanlive taky nerada, koupim ho jen v akci a pouzivam jen na vareni peceni, kde privarova chut nevadi, i v te kave ho obcas snesu, ale na piti ne, ale ja nikdy nepila teply mliko, to jsem snesla jen v kakau to tu privarovou chut potlaci / to jsem mela i jako mrne, kakao jsem vypila jen kdyz jsem ho nevidela v hrnecku s pitkem/
|
|
|
|
|
|
|
|
|